Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Şanlıurfa'da halk buluşmaları başlatmıştı. Parti, bu buluşmalar sonrası tüm ilde kongre yapacağını duyurdu. Bunun için 13 ilçeden 6'sında kongre komisyonları kuruldu.

Tüm İlçelerde Kongre

DEM Parti Urfa İl Örgütü, kongre kararını, "Şimdi mücadeleyi büyütme ve başarıyla taçlandırma zamanı. Halkın örgütlülüğünü coşkusunu geleceğe dair umutlarını büyütmek için bütün ilçelerde kongreye gidiyoruz. Bu inanç ve kararlılıkla başta genç, kadın ve emekçiler olmak üzere toplumun tüm kesimlerini DEM Parti çalışmalarına güç katmaya ve oluşturulacak ilçe örgüt yönetimlerde yer almaya çağırıyoruz. Bu mücadele; tecrit kırılana, barış, özgürlük ve eşitlik gerçekleşene dek kararlılıkla devam edecektir. Kongrelerimiz bizlere, halklarımıza ve partimize kutlu olsun" diyerek yayınladı.

Eylül Ayında Başlayacak

Artı Gerçek'e konuşan DEM Partili bir yetkili, kongrelerin eylül ayında başlayacağını belirtip şunları söyledi:

"Genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda önce halk buluşmalarımızı gerçekleştirdik. Birçok ilçede halk buluşmalarımızı yaptık ve diğer ilçelerde de devam ediyoruz. Tüm ilçelerde kongre kararı aldık ve alınan karar doğrultusunda ilçe örgütlerine bildirimler yapıldı. Şu an için Bozova, Ceylanpınar, Haliliye, Viranşehir, Suruç, Siverek olmak üzere 6 ilçede kongre komisyonları kuruldu. Diğer ilçelerde de komisyonlar kurulacak. Kongreler Eylül'ün ilk haftası başlayacak."