Siyaset

DEM Parti'den kayyım tepkisi: FETÖ kumpası ile dava açıldı

Hakkari kayyımına karşı TBMM'den İçişleri Bakanlığı'na yürüyüşleri öncesi konuşan DEM Partili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "FETÖ kumpası ile dava açıldığını bütün Türkiye biliyor" dedi.

Abone Ol

DEM Partili Milletvekilleri TBMM'den İçişleri Bakanlığı'na karşı yürüdü. Hakkari'ye atanan kayyıma karşı yapılan yürüyüş öncesi DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit kısa bir açıklama yaptı. Gülüstan Kılıç Koçyiğit, şunları dile getirdi:

  • Hakkari'de halk iradesine yapılan darbenin, adım adım bütün yurda yayılacağını çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında herkesin bu hukuksuzluğa karşı durması gerekir. Birlikte demokrasiyi savunurken birlikte kazanırız
  • FETÖ kumpası ile dava açıldığını bütün Türkiye biliyor. FETÖ ile mücadele etmiyorlar, bizzat FETÖ'nün mirasını devralarak Faşizmi kurumsallaştırmaya çalışıyorlar

 Koçyiğit'in konuşmasının ardından vekiller, ellerinde dövizlerle İçişleri Bakanlığı'na yürüdü. Vekiller, "Kayyım gidecek biz kalacağız" ve "Kayyım darbedir, darbeye hayır" sloganları attı.