DEM Parti sözcüsü Ayşegül Doğan, CHP lideri Özgür Özel’in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la yapacağı olası görüşmeyi değerlendirdi. Suriye’deki Kürtlerin kazanımlarına dikkat çeken Ayşegül Doğan, “Hiçbir koşulda Ankara-Şam arasında kurulacak ittifak Kürt karşıtı olmamalı. Savaş karşıtı, çatışma karşıtı olmalı, halkların yararını gözetmeli” dedi.

Artı Gerçek’e konuşan Ayşegül Doğan, Özel-Esad görüşmesine ilişkin şunları söyledi:

“Bu konuda daha önce eş genel başkanlarımız da açıklama yaptı. Savaş ve çatışmayı derinleştirecek her şeyden uzak durmak gerekiyor. Suriye’de izlenen politikalar ne yazık ki bugüne kadar Türkiye için hem içeride hem de dışarıda ağır bedellere neden oldu. Şeffaf bir politika izlenmeli ve orada yaşayan halkların iradeleri dikkate alınmalı. Mesela mülteciler meselesi ne olacak, nasıl olacak? Gönüllü geri dönüşler bile açık bir şekilde olmalı.

KÜRTLERİN KAZANIMLARI ÖNEMLİ

Hangi koşullarda gerçekleştirileceğini kamuoyuyla paylaşmak gerekiyor. Ayrıca tabii Kürtler ve kazanımları, bu da çok önemli bir konu. Hiçbir koşulda Ankara-Şam arasında kurulacak ittifak Kürt karşıtı olmamalı. Savaş karşıtı, çatışma karşıtı olmalı, halkların yararını gözetmeli.”