AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de toplu açılış töreninde konuştu. 

Erdoğan, konuşması sırasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'na birikmiş borçlarının tahsiline 'mali darbe' ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. "Borçlarının hatırlatılması CHP'nin dengelerini bozdu" ifadelerini kullandı.

"Rize ile bizim aramıza kimse giremez. Hem sizlerle kucaklaşalım hem de eserlerin açılışını yapalım dedik. Hemşerilerimden her zaman tam not aldık" diyen Erdoğan şunları söyledi:

"Bizim gündemimizde hizmet var, yatırım var, eser var. Biz çalışıyoruz. Laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz. Peki biz bunları yaparken muhalefet ne yapıyor. 22 yıldır ne yapıyorlarsa onu yapıyorlar. Cazgırlık yaparak defolarını kapatmaya çalışıyorlar."

"Borçlarının Hatırlatılması CHP'nin Dengelerini Bozdu"

Son 22 yılda en düşük emekli aylığı ve asgari ücretin nereye geldiğini ortaya koyduklarını kaydeden Erdoğan, "Muhalefete başta emekliler olmak üzere millete meydanlarda verdikleri sözleri tutmalarını hatırlattım. Borçlarınızı tahsil edin dedim diye kıyamet koptu. Borçlarının hatırlatılması CHP'nin dengelerini bozdu" dedi.

SGK'ya en fazla borcu olan ilk 5 belediyenin CHP'li olduğunu söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait. 'Borç alırken dost ödenirken düşmandır' misali borçlarının üzerini kapatmak için abul sabuk işler yapıyorlar. Neymiş hükümet 'mali darbe' yapma peşindeymiş. Neymiş, şayet borçlarını öderlerse CHP'li belediyeler iş yapamaz, hatta çöpleri bile elleriyle toplamak zorunda kalırlarmış. İyi de CHP'li belediyeler zaten çöp toplamıyor ki."

"Kılıçdaroğlu'nun Kötü Mirasını Aynen Sürdürüyor"

Erdoğan, "Borcu en fazla olan belediyeler, CHP'nin sürekli kazandığı belediyeler. Dahası CHP'ye geçen belediyelerin borcu katlanarak artıyor. Eski genel başkanları, genel müdürlüğü döneminde SSK'yı batırmıştı. Belediye başkanları, Kılıçdaroğlu'nun kötü mirasını aynen sürdürüyor. Borçlarının hatırlatılması CHP'yi ciddi manada tedirgin etti. Öyle ki dengeleri bozuldu, muvazeneleri kaydı, motor su kaynattı" dedi.

Ayrıca, "CHP Genel Başkanı'na tavsiyem, öncelikle dersine iyi çalışması, ardından enerjisini borcunu ödemekten kaçmak yerine milletin hakkını ödemek için kullanmasıdır." dedi.