Fernas Madencilik işçileri, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılmış ve bunun üzerine eyleme başlamıştı. Haksız işten çıkarma ve maden ocaklarında iş güvenliğinin sağlanması amacıyla direnen işçiler, Ankara'ya taşıdıkları eylemlerine devam ediyor.

Eylemler sürerken Fernas'ın sahibi AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu da TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Bazı marjinal gruplar, işçileri kışkırtıyor" diye konuştu.

Nasıroğlu, açıklamasında işçilerin sendikalı olmaları nedeniyle işten atıldıklarının doğru olmadığını öne sürdü.

"Saldırıları Yapanları Kınıyorum"

Nasıroğlu'nun bu iddialarına SGK Batman İl Müdürü Naif Gümüş de, "Ülkemizin en kurumsal işletmelerinden olan ve binlerce kişiyi istihdam eden Fernas Holding’e yapılan saldırıların kasıtlı olduğunu düşünüyor ve bu saldırıları yapanları kınıyorum. Ülkemizde Fernas'ın çalışanlarının mali ve sosyal haklarını eksiksiz bir şekilde verdiğine şahidiz" ifadeleriyle destek verdi.

"Sen Devlet Memurusun"

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu ise Gümüş'ün bu ifadelerine yanıt verdi.

Aksu, "Abi sen devlet memurusun. Sosyal Güvenlik İl Müdürü'sün üstelik. Benim ve sendikanın çalışma bakanlığı verilerini de muhtemelen bu ve benzeri holdingsever bir bakanlık mensubu vermiş belli ki" dedi.