Fernas maden işçilerinin, 53 gündür devam eden ve Manisa’nın Soma ilçesinde AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin işe iadesi, maaş ve iş koşullarının iyileştirilmesi konularını kapsayan talepleri, işveren ile anlaşma sağlanarak sonuca vardı.

Bağımsız Maden İş tarafından X'ten yapılan paylaşımda, "53 gün süren mücadele ve 3 gün süren müzakereler sonucunda, Fernas işçileri ve yönetimi arasında anlaşma sağlandı. Bu sonuç, madenciye ses olan bütün dostlarımıza armağanımızdır. Bütün işçi sınıfına ve emekçi halkımıza hayırlı olsun" ifadeleri yer aldı.

İşçi ve İşveren Anlaşması Sağlandı

Yayınlanan ortak mutabakat metninde ise işten atılan işçilerin isterlerse geri dönebilecekleri kaydedildi. Dönmek istemeyen işçilere de hak kaybı olmadan tazminat ve ihbar ödemelerinin yapılacağı kaydedildi.

İşçilerin, 2025 yılının Ocak ayında maaşlarına zam yapılması ve diğer haklarla ilgili anlaşma sağlandığı belirtildi.

Metinde, "Bu görüşmeler ile karşılıklı güven tazelenmiş, işçi ve işveren geçmişi geçmişte bırakarak birlikte yeni bir sayfa açmıştır. Gelinen noktada kazanan işçi ve işverendir" ifadeleri kullanıldı.