Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'nın imeceLAB desteğiyle hayata geçirdiği "Fikirfeza Gençlik Hackathonu" finali yaklaşıyor.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'nın imeceLAB desteğiyle hayata geçirdiği "Fikirfeza Gençlik Hackathonu" finali yaklaşıyor. 3 Haziran itibariyle başlayan hackathon sürecinde, toplumun sorunlarına duyarlı, yenilikçi ve yaratıcı çözümler üretmek konusunda motivasyon sahibi 15-30 yaş aralığında Türkiye’nin farklı şehirlerinden 150 katılımcı ve 54 takım medya, eğitim, sanat ve teknolojinin farklı yollarını kullanarak aktif vatandaşlığı canlandırmak yolunda bir araya geldi. Dijital odalarda eğitimler alan katılımcılar pek çok konuşma dinleyip mentorlarla görüştüler ve herhangi bir sınır belirlenmeden proje ürettiler.

AKUSTİK KONSER

54 takım ile başlayan bu yolculuğun finaline doğru 9 Temmuz Cuma akşamı saat 21.00'de Pamela ve Nilipek ile canlı akustik konser ve sohbet programında bir araya gelinecek. Yarı finale kalan 8 takımın da dahil olacağı yayın Sivil Düşün YouTube, Instagram, Facebook ve Periscope kanallarından eşzamanlı olarak izlenebilecek.

İLK 3'E GİRENLERE DESTEK

10 Temmuz günü saat 10.00’da başlayacak ödül töreninde finalist takımların sunumlarının ardından jüri üyeleri değerlendirmelerini yapacak. Jürinin seçeceği fikirfeza’nın üç finalist takımı projeye dönüştürdükleri fikirlerini hayata geçirebilmek için sırasıyla 10 bin, 7 bin 500 ve 5 bin Euro değerindeki Sivil Düşün desteğinden faydalanabilecek.

TÖREN SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN YAYINLANACAK

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, Takım Lideri Dilek Ertükel ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Sivil Toplum Program Müdürü Friederike Wuenschmann’ın katılımıyla gerçekleşecek ödül töreni ve kapanış konuşmalarını Sivil Düşün sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

HACKATHON'DA NELER VAR?

FikirFeza Gençlik Hackathonu, 50’ye yakın takımın sorunlara yanıt olacak projeler üretmesi için alan açıyor. Başvuranlar arasından 150 kişinin yarışacağı programda yarışmacı takımlar, hiçbir sınır ve kalıp olmaksızın özgürce proje üretmeye davet edilecek. Katılımcılar, kendilerinin belirleyeceği bir hak alanında karşı karşıya kalınan toplumsal bir sorunu hedef alacak. Belirlenen sorunlara, çağı yakalayan ve ilham veren çözümler üretilirken medya, sanat, teknoloji ve eğitimin farklı imkanları da araştırılacak. Hackathon hakkında detaylı bilgi edinmek için tıklayın.