Salı günü siyasetin gündemi yine grup toplantılarında attı. “Türkiye Cumhuriyeti suçlular tarafından yönetiliyor” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı sert bir dille eleştirdi. MHP Genel Başkanı Bahçeli ise Atatürk’e hakaret edenlere sert çıktı. Sedat Peker’in iddiaları ile ilgili olarak Anadolu Başsavcılığı Kutlu Adalı cinayetini soruşturmaya başladı, gazeteci Abdülkadir Selvi’nin Erkam Yıldırım’ı aklama çabaları büyük tepki gösterdi. Günün öne çıkan başlıklarını sizin için derledik.

https://www.youtube.com/watch?v=viNlsYeCPrI

SİYASETİN GÜNDEMİ GRUPLARDA VE VİDEOLARDA

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mafya bağlantılarını ve kayıp 128 milyar doları hatırlattı, “Türkiye Cumhuriyeti suçlular tarafından yönetiliyor” dedi.

Atilla Peker'in verdiği ifadenin ardından Sedat Peker’in Kutlu Adalı cinayeti ile iddiaları hakkında soruşturma başlatıldı.

Abdülkadir Selvi

Gazeteci Abdülkadir Selvi, Erkam Yıldırım ile ilgili iddialara yanıt verdiç “Yanında taşıyabileceği kadar olduğundan gümrükte yer almadı” diyen Selvi’ye büyük tepki vardı.

HDP’nin grup toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Mithat Sancar, yaşanan mafya skandallarının arkasında Kürt sorununda çözümsüzlük olduğunu dile getirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli mahkemelere "talimat" verdi, FETÖ davalarının derhal bitirilmesini istedi. Bahçeli, Atatürk’e yönelik hakaretlere de tepki gösterdi, “Kırmızı çizgimizdir” dedi.

HDP’nin son günlerde sık sık gündeme gelen SADAT’ın araştırılması için verdiği soru önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CANLI YAYIN - DİYARBAKIR'DA GÜNDEM PEKER'İN İDDİALARI

Salı günleri yayınlanan #dokuz8GÜNDEMDiyarbakır programında gündem Sedat Peker videoları ile yeniden gündeme gelen siyasi cinayetler konuşuldu. Gazeteci Bekir Güneş’in konuğu olan Eko Abori Genel Yayın Yönetmeni Veysi Polat, bu bilgilerin “yeni öğrenilen, gizli şeyler olmadığını, ailelerin adı geçen kişilerin tutuklanmasını talep ettiğini” söyledi.

https://www.youtube.com/watch?v=wnU_s-j-HlA

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN DİĞER BAŞLIKLARI

  • Bir yurttaş elinde bıçakla Meclis kapısında intihar girişiminde bulundu ve polisler tarafından gözaltına alındı.
  • Bugün ilkokullar kapılarını açarken, Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Haziran'daki LGS için yapılan hazırlıkları açıkladı.
  • Sağlık Bakanı Koca, 12 milyon doz için ihracat izni çıktığını duyurdu, 20 yaş üstünün Haziran sonuna kadar aşılanacağını söyledi.
  • Çin’de ilk kez bir insana H10N3 kuş gribi tanısı konuldu. Virüsün nasıl bulaştığına dair ayrıntı verilmedi.
  • Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, polis ve özel güvenliğin üstlerine kapattığı okul kapısını açtırdı ve kendi okullarına girebildi.
  • İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleyen Uzman Çavuş Musa Orhan üçüncü duruşmada da tutuklanmadı.
  • Batıkent Dayanışma Platformu, Gezi Direnişi’nin 8. yıldönümünde Ethem Sarısülük Parkı’nda basın açıklaması yaptı.
  • Karaman'da #işcinayeti: Yük asansörünün altında kalan 34 yaşındaki işçi Orhan Sezgin yaşamını yitirdi.
  • Yolsuzluk haberi nedeniyle evi 3 kez basılan gazeteci Hasan Tolga Balcılar, yalnız bırakıldığını ve mesleği bıraktığını söyledi.
  • Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, 5 Haziran Çevre Günü'nde tarihi Küçükçekmece Köprüsü’nde buluşma çağrısı yaptı.

GÜNÜN YAZILARI

#dokuz8 yeni yazar atağını bugün de sürdürdü. Doğrulama Uzmanı Ekrem Söyler ve Klinik Psikolog Dr. Serap Altekin’in dün #dokuz8 yazarları arasına katılmasının ardından bugün de Dr. Ayşegül Tözeren, biyoekonomi alanındaki yazılarıyla okurlara merhaba dedi.

Ayşegül Tözeren, tarımda yapay zeka kullanımına dair gelişmeleri yorumladı.

Siyasal İletişim Uzmanı Çağdaş Yıldız’ın bugünkü yazısının gündeminde ise “kamu diplomasisi” vardı.