CHP Hatay adayını değiştirmedi, Lütfü Savaş miting yaptı

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Özgür Özel, “Bu gidişata kırmızı ışık yakılmazsa, iktidar beklediği desteği görecek olursa 1 Nisan'dan sonrası felakettir” dedi.

Özel, Lütfü Savaş’ın adaylığı ilişkin de, "Örgütümüzün talebi, inancı ve seyre baktığımızda Hatay'da yola Lütfü Savaş ile devam etmeye karar verdik" ifadelerini kullandı.

Hatay’a dönen Lütfü Savaş ise, Gökhan Zan ve Haluk Levent'i hedef aldı. Savaş, "15 yıldır Hatay'ı bana emanet ettiniz. Bu 4. emanet olacak. Emaneti kime teslim edersiniz? Güvendiğiniz birisine. Güven; parayla, şöhretle, şarkı söylemekle, top oynamakla da olmuyor” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel:  Hatay'da yola Lütfü Savaş ile devam etmeye karar verdik Özgür Özel: Hatay'da yola Lütfü Savaş ile devam etmeye karar verdik

Lütfü Savaş: Güven şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor Lütfü Savaş: Güven şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor

***

İliç'te umutlar tükeniyor, ihmaller ortaya çıkıyor

Erzincan İliç’te meydana gelen altın madenindeki faciaya ilişkin görevli mühendislerin ifadelerine göre şirketin gerekli iki radar ve robotik cihazı almadığı belirlendi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Erzincan'da göçük faciasının meydana geldiği madeni işleten Anagold Madencilik için "Bu firma Çöpler Madeni’nde yapmış olduğu üretimi Kanada'da yapmış olsaydı, vergi ve devlet payı olarak 403 milyon dolara daha fazla para ödeyecekti. Burada ne yaptı? 403 milyar doları ödememiş oldu” dedi.

"Anagold şirketi İliç'te gerekli iki radarı ve robotik cihazı almamış" "Anagold şirketi İliç'te gerekli iki radarı ve robotik cihazı almamış"

Erzincan İliç'te arama çalışmaları durduruldu Erzincan İliç'te arama çalışmaları durduruldu

***

Erdoğan'dan "yargı" mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 148 hakim ve savcının görev yerlerinin belirlendiği kuraya katıldı. Erdoğan,  “Yüksek yargı kurumlarımıza yüklenen misyonlar arasında bir belirsizlik söz konusu. İhtilafı gidermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk'ten "Erdoğan" açıklaması: "Kürtlere en fazla acı çektiren lider" Ahmet Türk'ten "Erdoğan" açıklaması: "Kürtlere en fazla acı çektiren lider"

***

İmamoğlu'ndan açıklamalar ve İliç tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyanürlü altın madeni faciasında sorumluluk almayan siyasilere tepki gösterdi. İmamoğlu, “Çevre facialarından sonra mercekle arasak sorumlu yönetici bulamıyoruz. Seçimi kazandıktan sonra 'biz işimize bakalım' diyenler geleceğimizi yok ediyor” dedi.

İmamoğlu: Çevre facialarından sonra mercekle arasak sorumlu yönetici bulamıyoruz İmamoğlu: Çevre facialarından sonra mercekle arasak sorumlu yönetici bulamıyoruz

***

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: "BOP Eş Başkanı..."

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, "Senin ne tehlikeli biri olduğunu anlatacağım milletime! BOP eş başkanı" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler

***

DEM Parti adaylarını duyurdu

DEM Parti, İzmir, Balıkesir ve Muğla Büyükşehir’de kendi adaylarıyla seçime gireceğini duyurdu. Öte yandan  parti yaptığı açıklamada,  İzmir’de Büyükşehir için Akın Birdal ve Türkan Aslan’ın eş başkan adayı olduğunu açıkladı .

DEM Parti'nin İzmir adayı belli oldu DEM Parti'nin İzmir adayı belli oldu

***

Bahçeli'den Kurum'a destek

MHP lideri Devlet Bahçeli,  facia yaşanan siyanürlü altın madenindeki ÇED raporuna onay veren Murat Kurum’a sahip çıktı. Bahçeli, Kurum'un “verilemeyecek hesabı” olmadığını söyledi.

Bahçeli: Siyanürün Fırat Nehri'ne karıştığını iddia edenler ispat etsin Bahçeli: Siyanürün Fırat Nehri'ne karıştığını iddia edenler ispat etsin

***

YRP Genel Başkanı Erbakan'dan seçim çıkışı

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, "Listeleri vereceğiz. Artık çekilirsek kendimizi inkâr etmiş oluruz. AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz" dedi. Erbakan, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının olası olduğunu da sözlerine ekledi.

Fatih Erbakan: Çekilirsek AK Parti'nin yedek lastiğine döneriz Fatih Erbakan: Çekilirsek AK Parti'nin yedek lastiğine döneriz

***

Feyza Altun denetimli serbest kaldı, Savcılık itiraz etti

Şeriat paylaşımı gerekçe gösterilerek gözaltına alınan avukat Feyza Altun  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Altun, “Söyleyeceğim tek bir şey var, Türkiye laik bir ülkedir. Ben cumhuriyetçi bir kadınım. Atatürk milliyetçisi bir Türk kadınıyım. Medeni haklarını geriletme ihtimali olan her hangi sistem ve düşünceye karşıyım. Bu kadar, daha başka aynı şeyi söyledim ve söylemeye de devam edeceğim.” dedi.

Öte yandan savcılık, Altun'un serbest bırakılmasına itiraz etti. Diyanet ise Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet'ten avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusu Diyanet'ten avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusu

Avukat Feyza Altun serbest bırakıldı Avukat Feyza Altun serbest bırakıldı

Feyza Altun: Şeriat benim için kadın taşlayan Taliban aklıdır Feyza Altun: Şeriat benim için kadın taşlayan Taliban aklıdır