İliç'te iriraf geldi, fay skandalı ortaya çıktı

İliç’teki siyanürlü maden faciasında itiraf geldi. Gözaltına alınıp 6 saat sonra serbest kalan Anagold'un Türkiye Müdürü, "Teknik dışındaki konulardan sorumluyum" dedi, e-posta ile gönderilen çatlakların fotoğraflarını 3 gün sonra gördüğünü söyledi.

MTA’nın Erzincan İliç’teki Anagold maden sahasının tam altından geçen Ovacık fay hattı-Munzur segmentini resmi fay haritasından sildiği iddia edildi. Konu hakkında paylaşım yapan CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, “Yaparsa AK Parti yapar! 2013 yılı MTA haritasında bulunan fay hattı, 2023 yılında yayınlanan haritada yok!” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir programda kendisine sorulan fay hattı sorusuna  "İlk defa duyuyorum, ihbar kabul ediyorum, bunu araştıracağım" cevabını verdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde madenin kapasite artırımına gitmesi nedeniyle eleştirilen Murat Kurum, kendisini "Faaliyet iznini biz vermiyoruz. ÇED raporuyla, toprak kaymasının ne alakası var?" sözleriyle savundu.

CHP'li Yavuzyılmaz: Siyanür yağmurla beraber yer altı sularına karışmak üzere CHP'li Yavuzyılmaz: Siyanür yağmurla beraber yer altı sularına karışmak üzere

Siyanürlü İliç'te sendikacılardan patrona destek! "İşverenimizin yanındayız" Siyanürlü İliç'te sendikacılardan patrona destek! "İşverenimizin yanındayız"

***

AYM'den yeni Can Atalay kararı

AYM, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti için CHP'nin yaptığı başvuru ile Atalay'ın avukatlarının yaptığı yeni başvuruda, karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Erdoğan'ın AYM'nin Can Atalay kararı yorumu: Bu kararları hazmedemiyorum Erdoğan'ın AYM'nin Can Atalay kararı yorumu: Bu kararları hazmedemiyorum

***

CHP lideri Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu ilk ortak mitingini yaptı

İmamoğlu yaptığı konuşmada, "2019'da partizanlığı bu şehirden söküp atacağım demiştim, söktük attık. Onlar oy vermeyi hizmet verme ile eşit tutuyor. Bu seçimde ayrımcılık yapana mı birleştirene mi oy vereceksiniz? İsrafı bitiren ve hizmeti getiren biz olduk” dedi. 

Özel ve İmamoğlu'ndan ilk ortak miting: "Kurum, İstanbul'un felaketi olamayacak" Özel ve İmamoğlu'ndan ilk ortak miting: "Kurum, İstanbul'un felaketi olamayacak"

***

CHP lideri Özel'den Lütfü Savaş çıkışı

CHP lideri Özgür Özel, Lütfü Savaş'ın Hatay adaylığına ilişkin, "Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde Lütfü Savaş, CHP'nin gösterebileceği en iyi aday. Ankette Lütfü Savaş, eski milletvekilleri Lütfü Savaş, milletvekillerimiz Lütfü Savaş ve örgüt istisnasız 'Bu seçimi Lütfü Bey'le alırız" dedi" açıklamasını yaptı.

 

Özgür Özel: Lütfü Savaş CHP'nin gösterebileceği en iyi aday Özgür Özel: Lütfü Savaş CHP'nin gösterebileceği en iyi aday

***

Lütfü Savaş'tan anket açıklaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, büyükşehir anketleriyle ilgili, "Anketlerimiz Allah’a şükür iyi. Biz güçlüyüz. Yani herhangi bir korkumuz yok" açıklamasını yaptı.

Lütfü Savaş: Güven şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor Lütfü Savaş: Güven şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor

***

Erdoğan'dan muhalefete eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti eleştirirken, "Kendi içlerinde horoz dövüşünden beter kavga halindeler. Horoz dövüşünün bile bir adabı var ama muhalefetin kavgasında onu bile göremiyorsunuz" dedi.

Erdoğan'dan 'zübük' çıkışı Erdoğan'dan 'zübük' çıkışı

***

Kurum'un "Kadıköy" iddiası

AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, "Kadıköy'de gezdiğimizde görüyoruz; Bağdat caddesinde insanlar huzurla dolaşamıyor" iddiasında bulundu.

Murat Kurum: Bağdat Caddesi’nde insanlar huzurla dolaşamıyor Murat Kurum: Bağdat Caddesi’nde insanlar huzurla dolaşamıyor

***

Akşener yine ana muhalefeti hedef aldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'yi hedef almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile benzer ifadeler kullanan Akşener, "Biz bazı şeyleri doğru anlatamadığımız için Atatürk'ün varisi olanlar demleniyor bugün" dedi

Meral Akşener, muhalefeti hedef alırken ağzını bozdu Meral Akşener, muhalefeti hedef alırken ağzını bozdu

***

ABB Başkanı Yavaş'tan mal varlığı açıklaması

"Bütün belediye başkanları, görev yapanlar, görevi devraldığında serveti neymiş, şimdi serveti ne olmuş bunları açıklayacaklar" diyerek diğer adaylara meydan okuyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş mal varlığını açıkladı.

Liberal Cem Toker'den Ülkücü Mansur Yavaş'a övgü: Benim idealimdeki siyasetçi Liberal Cem Toker'den Ülkücü Mansur Yavaş'a övgü: Benim idealimdeki siyasetçi

***

İmamoğlu'dan mal varlığı sorusuna yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Siz mal varlığını açıklayacak mısınız?" sorusuna, "Ben 2014'te Beylikdüzü Belediye Başkanı olurken de mal varlığımı açıkladım, 2019'da da malvarlığımı açıkladım. Şimdi de açıklayacağım" cevabını verdi.

Ekrem İmamoğlu: Mal varlığımı açıklayacağım Ekrem İmamoğlu: Mal varlığımı açıklayacağım

***

Yerel seçim yaklaşırken İstanbul sonucu merak konusu...

Yerel seçime 38 gün kala Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'un yarıştığı İstanbul için son anket paylaşıldı. SONAR Araştırma'nın son seçim anketine göre, İmamoğlu yüzde 41.9 oy oranına sahipken Murat Kurum yüzde 41.3 puanda.

Ekrem İmamoğlu:  Bir takım kurum kuruşlara para aktaran kirli hortumu kestik Ekrem İmamoğlu: Bir takım kurum kuruşlara para aktaran kirli hortumu kestik

***

Seçimlere katılacak partiler netleşti: Sayı 34' düştü

Yerel seçime katılacak siyasi parti sayısı 34'e düştü Seçime katılma yeterliliği olan Yenilik Partisi 'nin ardından Genç Parti'nin de yerel seçimlere, "hiçbir seçim türünde" katılmayacağı öğrenildi.

Cem Uzan'ın kurduğu Genç Parti'den yerel seçim kararı Cem Uzan'ın kurduğu Genç Parti'den yerel seçim kararı

***

DEM Parti'den 'taşımalı seçmen' açıklaması

DEM Parti, halk buluşmaları ile seçim çalışmalarını sürdürüyor. Eş Genel Başkan Bakırhan, taşımalı seçmen konusunda, "Bunların başı seccadede aklı hilede" diye konuştu.

İddia: Deprem bölgesinde 90 bin 200 seçmen kayıp hiç bir yerde ulaşılamadı İddia: Deprem bölgesinde 90 bin 200 seçmen kayıp hiç bir yerde ulaşılamadı

DEM Parti'nin İBB adayı Beştaş: Kaybettirmek ya da kazandırmak gibi bir hedefimiz yok DEM Parti'nin İBB adayı Beştaş: Kaybettirmek ya da kazandırmak gibi bir hedefimiz yok

***

Feyza Altun hakkında hapis istemi

Şeriat hakkındaki ifadeleri gerekçe gösterilerek gözaltına alınıp serbest bırakılan Avukat Feyza Altun hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis talep edildi.

'Şeriat gözaltısı'nın ardından Feyza Altun'a hapis talebi! Türk Dil Kurumu ayrıntısı 'Şeriat gözaltısı'nın ardından Feyza Altun'a hapis talebi! Türk Dil Kurumu ayrıntısı