Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müşteki Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin ile avukatları katıldı. Sanıklar suçlamalarına ilişkin savunma  yaptı.

Davanın bir sonraki duruşması 28 Şubat günü saat 10.00'a ertelendi. Tüm müştekilerin duruşmaya katılım zorunluluğu getirildi.

KOCA: TEHDİT DOĞRU DEĞİL

Faruk Koca, ilk savunmasını yapan kişi oldu. Koca, "Tehdit kısmı doğru değil kamuoyunun meşgul edilmesi nedeniyle özür diliyorum başka bir şey söylemiyorum" dedi.

CAN: ORAYA DOĞRU AYAĞIMI SALLADIM

Osman Erkam Can, "Suçlamaları kabul etmiyorum, 4 yıldır profesyonel takım sorumlusuyum. Olay günü yedek kulübesi arkasında maçı izledim. Hakemin zarar görmemesi için kollarımı açtım. Biri boğazımı vurdu ben de oraya doğru ayağımı salladım. Meler'e yönelik bir eylemim olmadı. Saldırmak istersem saldırır zarar verirdim" dedi.

"PROVEKE EDİCİ BİR ŞEY OLMADI"

Meler'in avukatı Halil İbrahim Atabay, Koca'ya soru yöneltti. Atabay, "Olayın öncesi ve sonrası proveke edici bir olay oldu mu?" ifadelerini kullandı. Koca da, "Herhangi bir proveke edici ifade olmamıştır" dedi. Şüphelilerden Yunus Şahin, "Özür diliyorum" cümlesini kurdu.

MELER: TEHDİT SÖZÜNÜ BİZZAT DUYDUM

Meler, "Olay iddianamede bahsettiğim gibi gerçeleşti. Tehdit sözünü Koca'dan bizzat duydum doğrudan duydum. Şikayetçiyim" dedi.

Tanıklardan Hakem Kerem Ersoy, "Maç sonu Meler'in yanında dururken olduğumuz yere Koca geldi, 'sizi bitireceğim' dedi. Meler'e 'seni öldüreceğim' dedi. Diğer iki şahıs da koşarak Meler'e tekme ve yumruk attı" ifadelerini kullandı.

Tanıklardan hakem Ömer Tolga Güldibi, "Arkamızdan gelerek müsabakanın hakemine vurdular. Diğer kişilerin de vurduğu gördüm. Koca, yumruk vurduğu sırada hepinizi bitireceğim dedi. Sonra Meler'e de seni öldüreceğim dedi. Net duydum." dedi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Meler "müşteki", eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin "şüpheli" sıfatıyla yer aldı.

Şüphelilerden Koca'nın, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne, "tehdit" suçundan 6 aydan 2 yıla, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık"tan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapsi veya adli para cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede, Çelikkaya ve Şahin'in, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapsi, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık" suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapsi veya adli para cezasına çarptırılmaları istendi.

Can hakkında ise "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep edildi.

Şüpheliler hakkında ayrıca 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı istendi.