Gazze direnişinin önde gelen isimlerinden Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldüğü iddiaları gündeme geldi.

Reuters ajansı, Hamas kaynaklarının "Gazze'den gelen işaretlerin Hamas lideri Sinvar'ın öldüğünü gösterdiğini" söylediğini bildirdi. Sinvar’ın ölümüne dair görüntüler de sosyal medyada yayıldı.

İsrail ordusu, Gazze'de yapılan bir saldırıda Hamas lideri Yahya Sinvar'ı öldürmüş olma olasılığının incelendiğini duyurmuştu.

Ordu açıklamasında, Gazze'de yapılan bir saldırıda öldürülen üç kişinin kimliklerinin tespit çalışmasının sürdüğü belirtilmişti.

Reuters haber ajansının konuştuğu Hamas kaynakları, Gazze'den gelen işaretlerin Sinvar'ın öldüğünü gösterdiğini söyledi.

İSRAİL KAYNAKLARI: SİNVAR ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail polisinden yapılan açıklamada, Gazze'deki çatışmada öldürülen Filistinliler cesetleri üzerinde inceleme yapıldığı aktarıldı.

İsrail basınında yayınlanan fotoğraflara göre, Sinvar Refah bölgesinde çatışma yaşandıktan sonra bombalanarak yıkılmış bir binanın enkazı altında görüldü. Sinvar’ın biyolojik bilgilerine sahip olan İsrail, naaşın DNA’sının Sinvar’la uyuştuğunu açıkladı

Sky News Arabia da İsrailli bir yetkiliye dayanarak Yahya Sinvar'ın ve yanında bulunan komutanlar Mahmud Hamdan ile Hani Hamdan'ın öldüğünü bildirdi.

Hamas, Ağustos başında Tahran'da öldürülen siyasi lideri İsmail Haniye'nin yerine Yahya Sinvar'ı seçmişti.