1. Patates Cipsi

1853'te New York'ta şef George Crum, bir müşterinin patates kızartmalarını çok kalın bulması üzerine, patatesleri ince dilimleyip kızarttı ve fazla tuzladı. Müşteri bu çıtır cipsleri çok beğendi.

2. Dondurma Külahı

1904 St. Louis Dünya Fuarı'nda, bir dondurmacı, dondurma tabakları tükenince komşu standda waffle satan biriyle anlaştı. Waffle'ları koni şeklinde sararak dondurma külahını icat ettiler.

3. Cornflakes

1894'te John Harvey Kellogg ve kardeşi Will Keith Kellogg, kaynattıkları buğdayı yanlışlıkla beklettikten sonra kurutarak gevrek parçalar elde ettiler. Bu yöntemi mısırla deneyerek cornflakes'i buldular.

4. Çikolatalı Kurabiye

1930'larda Ruth Wakefield, çikolata parçalarının kurabiyenin içinde eriyeceğini düşünerek hamura ekledi. Çikolatalar erimedi ve ortaya çikolata parçacıklı kurabiyeler çıktı.

5. Sakız

1870'lerde Thomas Adams, chicle adlı ağacın reçinesinden lastik yapmayı denedi. Başarılı olamayınca reçineyi çiğnemeye karar verdi ve sakız böylece keşfedildi.

6. Süzme Yoğurt

Yoğurt yaparken fazla suyun süzülmesiyle yoğun ve kremamsı bir yoğurt elde edildi. Bu yoğurt, günümüzde birçok yemek ve tatlının vazgeçilmezi oldu.

7. Brie Peyniri

Fransız bir çoban, sütü unutup fermente edince brie peyniri keşfedildi. Peynirin yumuşak dokusu ve lezzeti böyle ortaya çıktı.