Aydın’ın Efeler ilçesindeki Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan asansör kazasında Zeren Ertaş adlı öğrenci hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından, KYK yurtlarındaki sorunlar gündemden düşmüyor.

Birgün'den Kayhan Ayhan'ın haberine göre; Sakarya Sapanca KYK Kız Yurdu'nda 6 Haziran gece yarısı bir öğrenci yorgun mermiyle yaralandı. Bahçedeki kamelyada oturan öğrenci, omzunda bir ağrı hissetti ve omzunda kızarıklık ve sıyrık oluştuğunu fark etti. Yerde ise bir mermi buldu. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri geldi. İlk incelemelere göre, merminin yakındaki boş bir araziden ateşlendiği tespit edildi. Daha önce de bu yurtta asansör kazaları yaşanmıştı.

ÖĞRENCİLER DENETİM İSTİYOR

Öğrenciler, yurtlardaki güvenlik sorunlarından endişe duyuyor ve denetim talep ediyor. BirGün'e konuşan öğrenciler, asansörlerin sürekli bozulduğunu, yemeklerden kıl çıktığını ve güvenlik görevlilerinin baskıcı davrandığını belirtti. Öğrenciler, CİMER’e yaptıkları şikayetlerin yurt idaresine iletildiğini ve yurt görevlilerince tehdit aldıklarını ifade etti. "Yurtların denetlenmesini istiyoruz," diyen öğrenciler, güvenlik görevlilerinin ahlak polisi gibi davrandığını ve şikayetlerin geri teptiğini söyledi.