Eşcinsel olduğu için babası tarafından 2008 yılında öldürülen Ahmet Yıldız için LGBTİ+'lar tarafından Fatih Camii önünde lokma dağıtımı  yapıldı.

Bianet'ten Tuğçe Yılmaz'ın haberine göre; Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) lokma dağıtımı ile LGBTİ+’ların yaşam hakkına ve adalet mücadelesine dikkat çekerek geçmişten bugüne varlıklarını sürdürdüklerini ve bu mücadelenin bugün de devam ettiğini vurguladı. Dağıttıkları lokma ile yaşama taleplerini dile getirdiklerini vurgulayan SPoD Genel Koordinatörü Oğulcan Yediveren, şunları söyledi:

"Biz ne olursa olsun verdiğimiz mücadeleden vazgeçmiyoruz, çünkü bizim mücadelemiz onurlu bir yaşam mücadelesi. Bu vazgeçebildiğiniz, olmasa da olur diyebileceğiniz bir şey değil. İstedikleri kadar bizlere buralı olmadığımızı söylesinler.

"Toplumu, Barış İçinde Bir Topluma Dönüştürebiliriz"

Şunu çok iyi biliyoruz ki, bu gruplar bizlere karşı nefret örgütlemese biz verdiğimiz hak mücadelesiyle bu toplumu herkesin barış içerisinde bir arada yaşadığı bir topluma dönüştürebiliriz. Tıpkı Onur Yürüyüşleri'ndeki gibi dağıttığımız lokum ile birlikte yaşama talebimizi bir kez daha vurguluyoruz. Bu talebin toplumumuzda bir karşılığı olduğuna inancımız tam. Açın barikatları, kaldırın yasakları ve sonra bakın, sonraki Onur Yürüyüşü'nde nasıl on binlerce insan o sokakları dolduruyor."

Ne Olmuştu?

Ahmet Yıldız, 15 Temmuz 2008 tarihinde eşcinsel olduğu için babası Yahya Yıldız tarafından öldürüldü.

26 yaşında gencin naaşı ailesi tarafından alınmamış ve kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.

Yıldız, öldürülmeden önce ailesinden ölüm tehditleri aldığını belirtip savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Olay sırasında yaralanan kişinin de şikayetçi olmasıyla 8 Eylül 2009'da dava başladı, 40 duruşma görüldü ama sonuçlanmadı.

Firari sanık Yahya Yıldız hakkında 2012'de kırmızı bülten çıkarıldı. Ancak halen bulunumadı.