Haber: Av. Elifsu Dilek Şen

Memlekette bilim yayıncılığı ve merakı hızla yayılmaya devam ediyor ve festivaller bu heyecan için bir buluşma platformu.Önceleri bilim okur-yazarlığı sınırlı sayıda kitaplar ve dergilere bağlıyken  internetle  birlikte çok farklı çevrelerden insanlar platformlarla bir araya gelerek çığır açan festivaller düzenlemeye başladılar.

Çeşitli bilim atölyelerinin, gökyüzü gözlem etkinliklerinin, panellerin ve konserlerin gerçekleştirileceği şenlik, bilimseverler için hem eğlenceli hem de öğretici zamanlar vaat ediyor. Katılımcılar isterlerse çadırda, isterlerse bungalov odalarda kalabilecekler. Bu şenliğin en güzel yanıysa böylesi bir etkinliğin özlemini yıllardır çeken insanlar tarafından düzenleniyor olması. Yani organizatörler yıllardır bilimi ve bilimsel düşünceyi yaygınlaştırmak için çabalayan, bu yolda başka insanlarla bir araya gelmek, başka insanlara dokunmak için emek sarf eden kişiler. Dolayısıyla şenlik bu yönüyle de çok değerli .

Astrofotoğrafçılığın görünmeyeni görüntülemek, bilinmeyeni bulmak gibi bir yönü bulunmakta. Büyük teleskoplarla çekilen görüntüler bilimsel amaçlı kullanılıyor. Olimpos’un muhteşem atmosferinde, aynı ilgiyi paylaşan insanlarla bir araya gelerek gökyüzü hareketlerini izlenecek.

Perseid Meteor Yağmuru altında sürecek olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali’nde, astronomi bölümlerinden değerli profesör hocaların sunumları gerçekleşecek.