Gezi davası tutuklusu Osman Kavala’yı ziyaret edeceğini söylemesiyle MHP’nin tepki gösterdiği AKP milletvekili Tuğrul Türkeş’e Adalet Bakanlığı’ndan henüz izin çıkmaması dikkat çekti.

Karar yazarı Elif Çakır’a konuşan Tuğrul Türkeş, bu talebinden asla vazgeçmediğini hatta sadece Osman Kavala’yı değil cezaevinde Tayfun Kahramanı da , Can Atalay’ı da Çiğdem Mater’i de ziyaret edeceğini söyledi. 19 Temmuz tarihinde Adalet Bakanlığına ve TBMM Başkanlığına dilekçe verdiğini ve izin beklediğini söyledi. Türkeş, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı olarak 4 isim için de müracaatımızı yaptık, bekliyoruz, Adalet Bakanlığı iznimizi onaylar onaylamaz ziyaretlerimi gerçekleştireceğim” dedi.

Çakır’ın “Neden bu kadar uzun sürdü dilekçenizin onaylanması, bu tuhaf değil mi?” sorusuna ise Türkeş, resmi prosedür neyse onu yaptığını ve cevap beklediği yanıtını verdi.

Elif Çakır, cezaevine sık sık ziyaretlerde bulunan siyasetçileri aradığını, “terör” suçlarından hükümlüler dahil olmak üzere ziyaret başvurularına Bakanlıktan aynı gün dönüş aldıklarını, olması gerekenin de zaten böyle olduğu yönünde yanıtlar aldığını belirtti.

Çakır, “Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret edecek ilk siyasetçi olmayacak Tuğrul Türkeş. Ama Osman Kavala’yı ziyaret eden ilk iktidar siyasetçisi unvanına sahip olacak. Osman Kavala’nın karşı karşıya kaldığı hukuksuzluğu dile getiren açıklamaları işte tam bu sebeple kızılca kıyamet kopartıyor. Muhalefet partilerinin siyasetçilerinin “böyle yargılama mı olur” diye sormasıyla Tuğrul Türkeş’in sorması aynı şey değil elbette. İktidar, muhalefet siyasetçilerinin sorularını duymazdan gelebilir ama kendi siyasetçinin “böyle yargılama mı olur” itirazını nasıl duymazdan gelecek? İktidar, muhalefet partilerinin milletvekillerinin “mahkemelerin davayı objektif delillerle yürütmesine neden karşı çıkıyorsunuz” sorusunu hasıraltı edebilir, bu soruyu iktidarın kendi milletvekili sorduğunda duymazdan gelebilir mi? Gelemiyor işte, gelemediği için de iktidar içinde kıyamet kopuyor, ama en çok kıyameti de tuhaf bir şekilde MHP’li siyasetçiler kopartıyor” ifadelerini kullandı.

TUĞRUL TÜRKEŞ NE DEMİŞTİ?

AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş şunları söylemişti.

“Bakanımız Yılmaz Tunç’tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Osman Kavala’yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu. Türkiye için en iyi şartlarda kaynak bulmak gerekir. Ayrıca, ben hayatının yedi yılını, ömrünün 10’da 1’ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğum.”