Özel bugün partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. 81 ildeki başkanları toplayan Özel, “Bu yaşadığımız demokrasi şöleninin bir eksiklik, bir tartışma değil; bir zenginlik, partimiz ve Türkiye için bir gurur olduğunu hep birlikte teyit ediyoruz” dedi.

"DÜN 81 İL BAŞKANIMIZLA SALONDAN ÇIKTIK, BUGÜN HEP BİRLİKTEYİZ"

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, ilk görev gününde partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. 81 ilin başkanlarıyla kahvaltıya katılan Özel, toplantı sonrasında şu açıklamalarda bulundu:

Salona kaç il başkanıyla girersem gireyim 81 il başkanıyla çıkacağız. Partimizin unutulan bir geleneğini, yani seçilen genel başkanın 81 il başkanıyla hemen o gün toplanarak ertesi günkü parti meclisi yapısını konuşacağını taahhüt etmiştim.

Birlikte kahvaltı etmeyi tercih ettik. Birlikte kahvaltı etmek bize iyi geldi. Bugün burada oluşan ortak kanı; Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel başkanı olarak ve ilk il başkanları olarak bu yaşadığımız demokrasi şöleninin bir eksiklik, bir tartışma değil; bir zenginlik, partimiz ve Türkiye için bir gurur olduğunu hep birlikte teyit ediyoruz. Dün 81 il başkanımızla salondan çıktık, bugün hep birlikteyiz.

“ANAHTAR LİSTENİN BLOK LİSTE GİBİ ANLAŞILMASINI İSTEMEM”

81 il başkanıyla birlikte karar verdikleri 'anahtar listeyi', öğleden sonra örgüte sunacaklarına dile getiren Özel sözlerine şöyle devam etti:

Bu anahtar listenin kamuoyu tarafından bir blok liste gibi anlaşılmamasını tercih ederiz. Tüm örgütü kapsayan bir anahtar listeyle karşınıza çıkmayı ümit ediyoruz. Dün taahhüt ettiğimiz ne varsa bugün bir kez daha teyitleştik. Bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne güç veren ve örgütünden güç alan bir yönetim anlayışıyla yol yürümeye devam edecek.

İçeriden duyduğunuz alkışlar şahsıma değildi, bugüne kadar il başkanlarımızın toplantılarına başkanlık eden 7'nci Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu hep birlikte alkışladık.