Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Erikli Baba Cemevi'nde konuştu. Özel muharrem ayı dolayısıyla katıldığı programda, "Kerbela'dan Çorum'a, Maraş'a, Sivas'a; Gazi'den Gezi'ye, yaşanan acıların sonuçlarını yüreklerine gömen, acılarını unutmayan ama yüreklerinde insan sevgisini büyütenlerle birlikteyiz" dedi.

Özel, "Bu ülkede anayasaya göre her yurttaş eşitken, Sünni bir yurttaşın ibadethanesi, camilerin her ihtiyacı karşılanırken aynı vergiyi ödeyen, vergi verirken eşit ama hizmet alırken eşit olmayan Alevi yurttaşlarımızın ibadethaneleri, cemevleri devlet nezdinde ibadethane kabul edilip, camiye ne yapılıyorsa cemevine de aynısı yapılacağı güne kadar bu talebinizin sonuna kadar arkasındayız" diyerek destek sözü verdi.

Eşit Yurttaşlık İçin Mücadele

Anayasada yazan eşitlik ilkesi gerçekten hayata geçene kadar mücadele edeceklerini söyleyen Özel şunları söyledi:

"Kürtlerle Türkler eşittir. Kürtler 'eşit hissetmiyorum' diyorsa o hissedene kadar eşit anayasal yurttaşlık için, Aleviler 'eşit hissetmiyorum' diyorsa senin demenle eşit olmayacak. 'Ben eşitim, ayrımcılığa tabii tutulmuyorum, ötekileştirilmiyorum, şeytanlaştırılmıyorum, birileri kayrılırken ben bir kenarda dezavantajlı bir grup olarak devletin kontrolüne sanki himaye edilirmiş gibi tecrit edilmiyorum, ben eşitim' dedikleri güne kadar Alevilerin eşitliği için hep birlikte mücadele edeceğiz. Sizin yolunuz bizim yolumuzdur. Sizin aşkınız, bizim aşkımızdır ve Pir Sultan'ın dediği gibi, 'Kim dönerse dönsün, siz yolunuzda yürüdükçe' yolunuzdan bu kardeşiniz de dönmeyecektir."

Konuşma sonrası Özel, Erikli Baba Cemevi Dedesi Binali Doğan ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik aşure dağıttı.

Programa, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Erikli Baba Cemevi Başkanı Dursun Aydoğdu ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Orhan Kemal Müzesi Ziyareti

Özel, daha sonra Beyoğlu'nda bulunan Orhan Kemal Müzesi'ni gezerek eserleri inceledi. Ayrıca Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ile sohbet etti.

"Dışarıya Çıktık mı Biz Türkiye'nin Partisiyiz"

Ardından Bayrampaşa'daki Türkiye Bosna Sancak Derneği'ne giden Özel, yaptığı konuşmada, sosyal demokrat bir parti olarak Türkiye'deki herkesi doğduğu yere bakmaksızın sahiplendiklerini söyledi.

Özel, Türkiye'deki partisinin yönetimindeki 411 belediyeye açık talimat verdiğini belirtip şunları söyledi:

"Bizim belediyelerde akraba kayırmacılığı yasak, biliyorsunuz. Asla izin vermiyoruz ama bir akraba kayırmacılarına izin vereceğim. Bosna Sancaklı akrabalarımı kayıracaksınız, onlar ne isterse yapılacak. Çünkü onlar kendileri için bir şey istemez. Manisa'da, İzmir'de, Bursa'da ve Antalya'da, Türkiye'nin dört bir yanında, İç Anadolu'da, Karadeniz'de her yerde varlar. Ben daha bir tanesinin 'Bana şunu yap, çocuğuma şunu yap.' dediğini duymadım. Gelirler bir şey isterler, hep bir gariban için isterler. O yüzden 411 belediyemize Bosnalı akrabalarımız emanettir."

Gelecek seçimlere kadar Türkiye'nin muhalefet partisi olduğunu söyleyen Özel, "Ama Türkiye'de muhalefet partisiyiz. Dışarıya çıktık mı biz Türkiye'nin partisiyiz. Allah'ın izniyle gelecek seçimlerden sonra da iktidar partisiyiz" dedi.

Kaynak: AA