Siyaset

Özgür Özel'i karşılamayan Feyzioğlu'nun görev yeri değiştirildi

Kuzey Kıbrıs'ta düzenlenen Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü etkinliklerinde CHP lideri Özgür Özel'i karşılamayan Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun görev yeri değiştirildi.

Abone Ol

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından bazı isimlere yeni büyükelçilik görevlerinin tebliğ edildiği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Bakan Fidan, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti.

Egemen Bağış'ın Yerine Atandı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Türkiye'nin Prag Büyükelçiliği görevini Egemen Bağış yürütmekteydi.

Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini 2022 yılından bu yana yürüten Yasin Ekrem Serim'in ise Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve Halkbank Yönetim Kurulu üyesi Maksut Serim’in oğlu olduğu öğrenildi.

Kuzey Kıbrıs'ta Karşılamamıştı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Kıbrıs'ta geçtiğimiz hafta gerçekleşen, Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü etkinliklerine katılmıştı.

Kendisini karşılamayan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na tepki gösteren Özel, "Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz" derken şunları belirtmişti:

"Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs'taki Türkiye'nin büyükelçisinindir.  Bu tabi meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur.

Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz. Dışişleri Bakanlığı gelenekleri olan bir kurumdur, vasatların elinde vasatlaştırılamayacak bir kurumdur."