BİYOGRAFİLER

Sera Kadıgil Kimdir? Nereli? Eşi Kim?

Görevini Türkiye İşçi Partisi'nde aktif olarak yürüten kadın siyasetçilerden olan Sera Kadıgil kimdir sorusunu yanıtlıyoruz. Siyaset sahnesinde sıklıkla görülen isimlerden olan Sera Kadıgil ve hayatına dair detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Abone Ol

Son dönem hem sosyal medyada hem de televizyon ekranlarıda sık sık karşımıza çıkan Sera Kadıgil’in kim olduğu merak konusudur. Aktif olarak siyasette yer alan ve partisinin sözcülüğünü yapan Kadıgil hakkında vatandaşlar sıklıkla araştırma yapmaktadır.

Sera Kadıgil nereli ve ne iş yapar gibi sorular sıklıkla sorulmaktadır. Peki siyasi arenadaki son dönemin en popüler kadın figürlerinden olan Sera Kadıgil kimdir? Detaylar haberimizde…

Sera Kadıgil Kimdir?

Türkiye İşçi Partisi’nin önemli üyelerinden olan Sera Kadıgil’in hayatı sıklıkla araştrılıyor. Özellikle sosyal medya aracılığıyla popülerliğini arttıran siyasetçi, ilerleyen dönemlerde de sıklıkla siyasi arenada olmaya devam edecek gibi duruyor.

Sera Kadıgil kimdir sorsunun cevabı ise şu şekildedir:

1984 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Sera Kadıgil, eğitim hayatına Vefa Lisesinde başladı ve 2003 yılında mezun oldu. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 2007 yılında tamamladı. Hukuk alanında ilerleyen Sera Kadıgil, yüksek lisansını da aynı bölüm üzerinden yaptı. Yüksek lisans tezi için sinema eserleri üzerinde yoğunlaştı. Tez çalışması için Londra Queen Mary Üniversitesi’ne giderek araştırmalarına orada devam etti.

Avukatlık kariyerini kültür ve sanat hukuku alanında yoğunlaştırdı ve çalışmalarını bu alan özelinde gerçekleştirdi. Birçok farklı sanat ve tiyatro oluşumunun avukatlığını yapmasıyla da bilinmektedir. Oyuncular Sendikası, Sinema Televizyon Sendikası gibi emek örgütlerinin, kuruluşlarından itibaren avukatlığını üstlenmiştir. Bütün bu çalışmalarının yanı sıra siyasi hayatına da adım atan Kadıgil’in ilk partisi CHP’dir. 2011-2012 yılları arasında CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmuş ve 2014'ten itibaren 3 dönem parti meclisi üyeliği yapmıştır.

27. Dönem Milletvekili çalışmalarında CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili olarak seçilen Kadıgil, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelerinden biri olarak görev aldı. 2021 yılının haziran ayında partisi CHP’den istifa edip Türkiye İşçi Partisine geçmiştir. Türkiye İşçi Partisi’nde hem parti sözcüsü hem de Yasama Büro sekreteri olarak görev almaktadır.

Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde tekrar milletvekili olarak seçilen Kadıgil, günümüzde aktif olarak bu görevini yürütmektedir. Sera Kadıgil aynı zamanda Kadıgil Hukuk Bürosu’nunda kurucusu ve sahibidir. Siyasi kariyeri devam ederken avukatlık mesleğine de devam etmektedir.

Sera Kadıgil Nereli?

Sera Kadıgil kimdir sorusuna cevap verirken kendisinin nereli olduğundan da kısaca bahsedelim Sera Kadıgil İstanbul doğumludur. Kendisi hakkında İstanbullu olduğuna dair bilgiler bulunmaktadır. Ancak Sera Kadıgil babası Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi Babakonağı Köyü’ndendir. Bu da Sera Kadıgil’i aslen Gümüşhaneli yapmaktadır.

Sera Kadıgil Kaç Yaşında?

Sera Kadıgil 29 Kasım 1984 tarihinde dünyaya gelmiştir. 2024 yılı temmuz ayı itibariyle 39 yaşındadır. Ancak bu yılın sonlarına doğru ünlü siyasetçi 40 yaşına girecektir.

Sera Kadıgil Evli Mi?

Sera kadıgil kimdir sorusunu cevaplarken kendisinin özel hayatına da değinelim. Sıklıkla sorulan ve araştırılan konu da Sera Kadıgil ailesidir. Kendisinin evli olup olmadığı merak konusudur.

Sera Kadıgil evli mi sorusunun cevabı şu şekildedir:

Sera Kadıgil akademisyen Tolga Sütlü ile evlidir. Çiftin ne zaman evlendiğine dair net bir bilgi bulunmamaktadır.

Tolga Sütlü Kimdir?

Sabancı Üniversitesi Biyoloji ve Biyomühendislik Bölümü'nden mezun olan Dr. Tolga Sütlü, tıp tarihinde iz bırakan bir başarıya imza atmıştır. Dünyanın ilk yapay organ naklini gerçekleştiren ekipte yer almıştır.

Eğitim hayatına Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başlayan Sütlü, Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Sabancı Üniversitesi'ni tam burslu olarak kazanarak Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik Bölümü'nde öğrenim görmüştür.

Üniversitedeki üstün başarısını yurt dışında da sürdüren Sütlü, yüksek lisans eğitimini Stockholm Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü'nde tamamlamıştır. Doktora çalışmaları için ise TÜBİTAK bursu kazanarak Karolinska Enstitüsü'nde bulunan Hücre ve Gen Tedavisi Merkezi'ne girmiştir. Son 7 yıldır Karolinska Enstitüsü'nde görev alan Dr. Sütlü, şu anda kansere karşı yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yürütmektedir.

Tolga Sütlü’nün aldığı ödüller aşağıdaki gibidir:

  • 2018 – Basic Cancer Researcher of the Year, Molecular Cancer Research Society (MOKAD)
  • 2018 – Technology Incentive Award, ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Foundation
  • 2017 – Young Scientist Awards Program (BAGEP), Science Academy
  • 2013 – Crystal Gull (Kristal MartI), Kadikoy Anadolu Lisesi Alumni Association
  • 2007 –  International Ph.D. Fellowship, Scientific and Technological Research Council of Turkey

Sıkça Sorulan Sorular

Sera Kadıgil kimdir sorusunu yanıtladıktan sonra kendisi hakkında en sık merak edilen soruları kısaca yanıtlayalım.

Sera Kadıgil Çocuğu Var Mı?

Tolga Sütlü ile evli olan Sera Kadıgil’in çocuğu yoktur.

Sera Kadıgil Boşandı Mı?

Sera Kadıgil Tolga Sütlü ile evlidir. Çiftin boşandığına dair hiçbir bilgi bulunmamaktadır. Güncel bilgilere göre çift evliliklerini sürdürmektedir.

Sera Kadıgil Ailesi Kimler?

Sera Kadıgil kimdir sorusunu cevapladıktan sonra son olarak kendisinin ailesi hakkında kısa bir bilgi verelim. Sera Kadıgil babası Engin Çelik Kadıgil’dir. Annesi Sevilay Kadıgil’dir. Annesinin mesleği hakkında net bir bilgi bulunmazken babası da tıpkı kızı gibi avukattır.