Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu'nun yazısındaki, "Bakanlığı döneminde içişlerini adeta bir 'baron' gibi yöneten Süleyman Soylu" ifadeleri nedeniyle gazeteye yönelik ağır ithamlarda bulundu.

Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu'nun yönetim kurulunda görev yaptığı ve usulsüzlük iddialarıyla gündem olan D Global/Invamed adlı firma, bu kez hastaları kobay olarak kullanmakla suçlandı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci'nin iddiasına göre; Haziran 2020’de bir tıbbi cihaz üreticisi firmanın, Covid-19 hastaları üzerinde izinsiz ve etik dışı olarak ‘Türk ışını’ adlı cihazlarını denedikleri ileri sürüldü. Ekibin başında eski bakan Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun olduğu ifade edildi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu konuyla ilgili, "Bakanlığı döneminde içişlerini adeta bir 'baron' gibi yöneten Süleyman Soylu’nun kuzenine ilişkin ileri sürülen sav çok ama çok önemli" değerlendirmesini yaptı.

Ayrıca, "Covid salgını sürecinde Diyarbakır’daki kimi hastalara yasa ve etik dışı deneme amaçlı ışın verilmişse eğer, bunun arkasında bir nüfuz kayırması, siyasi bir destek varsa eğer, zaman geçirilmeden mutlaka ciddi biçimde soruşturulmalıdır" dedi.

Soylu'dan Hakaret

Kansu'nun yazısının ardından Süleyman Soylu, Cumhuriyet gazetesini hedef aldı.

Soylu,  "Haysiyet celladı alçaklar… Yıllardır intikamınız ve iftiralarınız bitmedi… Cumhuriyet gazetesi! Baronluğumu ispat etmezseniz namertsiniz" ifadelerini kullandı.

"Size yakında bir imkan daha vereceğim" diyen Soylu, "Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim. Özgür Özel ile dirsek temasında olup, beni dokunulmazlıkla tehdit edenler elinizde ne belge varsa ortaya koymazsanız şerefsizsiniz… fetöcüler, pkk’lılar, uyuşturucu tüccarları, suç çeteleri soros’un çocukları sizde gelin. Allah büyüktür ve adildir" sözlerini sarf etti.