Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son 53 yılın en sıcak ayının geçtiğimiz temmuz ayı olduğunu duyurdu.

Kurum, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; en yüksek sıcaklığın 45,9 dereceyle Şırnak'ın Cizre ilçesinde, en düşük sıcaklığın 5,2 dereceyle Erzurum'da ölçüldüğünü belirtti.

Pazartesi Gününden İtibaren Sıcaklık Artacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın X hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre; Pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarında artış bekleniyor. Sıcaklıkların önümüzdeki hafta boyunca kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 1 ilâ 3 derece; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer yer mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Aşırı sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlarımızın, ormanlarımızda yangın riskine karşı çok dikkatli olmaları; özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ilâ 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."