2 ay önce SİYASET

Dargeçit'de HDP eski İlçe Eşbaşkanı Hatice Gevcan, kesinleşen hapis cezası nedeniyle tutuklandı.

2 ay önce SİYASET

MHP'li Feti Yıldız, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin bireysel başvuruya konu olamayacağını ve AYM'nin yetkisi dışında olduğunu iddia etti.

2 ay önce Tbmm

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına başvurdu.

2 ay önce DİYARBAKIR

Diyarbakır Barosu, son birkaç gündür silinen Kürtçe uyarı yazıları için yürütmeyi durdurma talebiyle iptal davası açtığını duyurdu.

2 ay önce ORTADOĞU

ABD basınının iki Devrim Muhafızı'na dayandırdığı haberlerde, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in İsrail'in doğrudan vurulması emrini verdiği iddia edildi.

2 ay önce SİYASET

Erdoğan'ın Saray'daki danışmanı Mehmet Uçum, AYM'nin Can Atalay kararının hukuk dünyasında icrai bir etkisinin olmadığını savundu ve yargıya "Kararı uygulamayın" talimatı verdi.

2 ay önce DÜNYA

İsrail'in Beyrut'ta bir binaya düzenlediği hava saldırısında hedef aldığı Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün hayatını kaybettiği doğrulandı.

2 ay önce İNSAN HAKLARI

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna karar verdi. Peki bundan sonra ne olacak?

2 ay önce SİYASET

AKP milletvekili Tuğrul Türkeş, krize dönüşen Gezi tutukluları ziyaretini gerçekleştirdi.

2 ay önce ANKARA

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın, milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti ile işlemin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle yapılan başvurudaki, "karar verilmesine yer olmadığına" dair hükmünün gerekçesini açıkladı.