2 ay önce YEREL

İzmir Büyükşehir Belediyesi Menemen Belediyesi’nin satışa çıkardığı taşınmazlar kapsamındaki 86 parsel için yürütmeyi durdurma ve iptal talebiyle dava açtı. Davanın gerekçesinde konut alanı olarak belirlenmemiş bölgelerde yaşanabilecek kentleşme sorunlarına ve oluşabilecek çevresel sorunlara dikkat çekildi.

2 ay önce DÜNYA

Macaristan ile Avrupa Birliği (AB) arasında, Budapeşte'nin Birliğin dönem başkanlığını üstlenmesinin akabinde Başbakan Viktor Orban'ın Moskova ziyaretiyle başlayan gerginlik, bu kez Rus vatandaşlarına Şengen vizesi kolaylığı gerekçesiyle devam ediyor.

2 ay önce SİYASET

DEM Parti, Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı.

2 ay önce GÜNDEM

IŞİD'e yönelik 26 ilde düzenlenen "Gürz-4" operasyonlarında 99 şüpheli gözaltına alındı.

2 ay önce GÜNDEM

Gülizar Biçer Karaca, “Anayasa Mahkemesi'nin siyasi baskılara boyun eğmeyeceğini ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğini güçlü bir şekilde vurgulaması gerekiyor.” dedi.

2 ay önce DÜNYA

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Sudan Araştırmacısı Mohamed Osman, Nisan 2023'te başlayan Sudan'daki iç savaşta çatışan grupların sivilleri koruma hassasiyetine sahip olmadığını ve çok sayıda hak ihlalinin gerçekleştiğini söyledi.

2 ay önce GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Instagram'a erişim engeli getirilmesine "Bir sabah tüm ülkenin kullandığı bir mecranın keyfi olarak kapanması kabul edilemez" diye tepki gösterdi.

2 ay önce TEKNOLOJİ

BTK, Instagram'ın "Katalog suçlar yasağına uymama" gerekçesiyle erişime engellendiğini açıkladı.

2 ay önce İNSAN HAKLARI

Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığı'na "sansür" yetkisi veren kararnamenin iptaline dair kararın erişime açık olduğunu ve sitelerine "trafik yoğunluğu" nedeniyle ulaşılamadığını açıkladı.

2 ay önce GÜNDEM

Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi ile ilgili yazı kaleme alan Selvi, “İsrail, terörist devlet. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’la ilgili koruma önlemleri, yurtiçi ve yurtdışı programları yeniden gözden geçirilmeli” ifadelerini kullandı.