2 ay önce DÜNYA

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, eylül ayında yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu sırasında G7 düzeyinde Gazze'nin sadece insani değil aynı zamanda siyasi ve ekonomik olarak yeniden inşasına yönelik bir proje önereceğini belirtti.

2 ay önce DÜNYA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, günün başından bu yana Rusya'nın Kursk bölgesinde farklı yerlerde 1-2 kilometre ilerleme kaydettiklerini bildirdi.

2 ay önce DÜNYA

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında 3'ü ağır 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

2 ay önce DÜNYA

Birleşmiş Milletler (BM), Orta ve Batı Afrika'da, şiddetli yağışların yol açtığı sellerin şimdiye kadar 700 binden fazla kişiyi etkilediğini belirtti.

2 ay önce GÜNDEM

Cumhuriyet Halk Partisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ankara milletvekili Gamze Taşcıer, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı müfettişler tarafından eczanelere yönelik yapılan denetimlerde kesilen fahiş cezaları eleştirdi. Taşçıer, "Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor. Takdir edilmesi gereken eczacıların baskın yaparcasına gerçekleştirilen denetimlerle cezalandırılması ahlaki ve vicdani değildir” dedi.

2 ay önce GÜNDEM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, İktidarın “Vatandaşın cebinden tek kuruş çıkmayacak” diyerek savunduğu Yap-İşlet-Devret projelerini yürüten şirketlere bu yılın ilk 6 ayında 36 milyar TL üzerinde bir ödeme gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, “İşte sizin soygun düzeniniz. Yere batsın anlayışınız” diyerek tepki gösterdi.

2 ay önce DÜNYA

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 36 artarak 39 bin 965'e yükseldi.

2 ay önce YEREL

Dünyanın önemli gastronomi duraklarından Urla’nın 2 bin 600 yıllık Geleneksel Bağbozumu Şenliği başladı. Renkli görüntülere sahne olan şenliğin açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Dr. Cemil Tugay, çiftçinin ve tarım alanlarının korunmasının önemine dikkat çekerek “Gastronomi merkezi olması nedeniyle Urla hepimizin gururu olmaya devam ediyor. Ama şunu unutmamak gerekiyor; Urla’yı geliştirmek demek Urla’yı korumak demektir” dedi.

2 ay önce DÜNYA

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 547 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

2 ay önce DÜNYA

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Orta Doğu'da "tansiyonu düşürmeyi" hedeflediklerini söyledi.