SİYASET

Soylu’ya yakın üç vali merkeze çekildi

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesine göre Süleyman Soylu'ya yakın olan isimler Burdur Valisi Türker Öksüz, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz merkeze çekildi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesine göre eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olan isimler Burdur Valisi Türker Öksüz, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz merkeze çekildi.

AKP’nin yerel seçimlerde kaybedip CHP’nin kazandığı Kırşehir’de Vali Hüdayar Mete Buhara, Amasya’da Vali Yılmaz Doruk ve Manisa’da Vali Enver Ünlü de merkeze alındı.

Beklenen Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 12 vali görevden alındı, 4 valinin görev yeri değişti. Kararla birlikte 12 yeni vali atandı.

Şiddet faili yabancı uyruklu kişiler hakkındaki “Yurt dışına çıktılar, bir daha dönemezler” gafıyla gündem olan Çorum Valisi Zülkif Dağlı, merkeze çekildi.

Merkezde görev yapan Abdullah Erin, Isparta Valiliği’ne atandı. Yerel seçimlerde AKP’nin Mardin Belediye Başkan Adayı olan Erin, DEM Partili Ahmet Türk’e karşı seçimi kaybetmişti. Erin, 11 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı kararı ile yayınlanan atamada, Şanlıurfa Valiliği görevinden alınarak merkeze çekilmişti.

Kararname ile birlikte AKP’nin yerel seçimlerde kaybettiği, CHP’nin kazandığı Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Amasya Valisi Yılmaz Doruk ve Manisa Valisi Enver Ünlü merkeze çekildi.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın isimler; Burdur Valisi Türker Öksüz, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de merkeze alınan isimlerden oldu.

Burdur Valisi Öksüz, Soylu’nun bakanlığı döneminde genel sekreterlik görevini yürütmüş, Soylu döneminde valiliğe atanmıştı. Bolu Valisi Kılıç ise Soylu döneminde İçişleri Bakan Yardımcısı’ydı.

Merkeze çekilen isimlerden olan Erol Karaömeroğlu’nun, Bitlis Valiliği yaptığı süreçte kentteki jandarma teşkilatında yaşanan olaylara gerekli müdahaleyi yapamadığı biliniyordu.