Necati Doğru, bugünkü köşe yazısında Lütfü Savaş'ın siyasi geçmişini özetledi. Lütfü Savaş'a eleştirilerini dile getiren Doğru, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nın şehri depreme dayanıklı hale getirmek için adım atmadığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu uyarı! Bu dikkat çekme! Bu vatanseverlik! Bu duyarlı haykırış! Bu görev ahlakı! 20 yıldır iktidardaki Tayyip Erdoğan'ın duvarına çarptı ama Hatay'ın Belediye Başkanı, kentin 4 CHP'li milletvekilini de yanına alarak “Hatay'ı depreme dayanıklı kent haline getirmenin” adımlarını atma seferberliğini de başlatmadı. Başlatabilseydi. Benim bugün bu köşede; “CHP'li Hatay Belediye Başkanı istifa et, Tayyip Erdoğan belki seni örnek alır!” başlıklı yazı yazmaya kalemim razı gelmezdi. Bir nakış var. Bir benzerlik. Unutulmadı. Unutulmayacak. Osmangazi Köprüsü yapılırken, yapımcı Japon şirketin mühendisi, kendi göreviyle hiç ilgisi olmayan çelik halat kopması sonucu bir işçi ölünce; “bu ölüm olmamalıydı” diyerek harakiri yapmış, intihar etmişti. Japon mühendisin görev ahlakının milyonda biri bizde niçin yok? Sayın CHP'li Hatay Belediye Başkanı istifa et, Tayyip Erdoğan belki seni örnek alır! 40 bin can gitti. Koordinatör Vali Osman Bilgin, “gerçek rakam açıklanandan belki beş kat fazla” diye açıklama yaptı. Depremin 16'ncı gününde hâlâ çadır, çocuk bezi, mama, elektrik gitmemiş yerlerimiz bulunuyor. AKP'li milletvekili iki yanına sakal tıraşı olmamış iki adamı almış, “şuraya bina dikeceğiz… buraya temel atacağız…” diye tiyatro şov yapıyor.

Tek istifa yok. Cumhurbaşkanı. İstifa etmedi. Şehircilik Bakanı. İstifa etmedi. İç İşleri Bakanı. İstifa etmedi. Savunma Bakanı. İstifa etmedi. Sağlık Bakanı. İstifa etmedi. Altyapı Bakanı. İstifa etmedi. CHP'li Hatay Belediye Başkanı siz Japon mühendis duyarlığı gösterip istifa ediniz, belki utanırlar sizi örnek alırlar!"