Haber: Ahmet Ünsal/Manisa


  
“BİZ SADECE TARIMLA UĞRAŞMIYORUZ SOSYAL SORUMLULUK PROEJLERİMİZLEDE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

 Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diledi. Özkasap, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde, borsamızın da  katkı ve organizasyonunda her yıl geleneksel hale gelmiş olan,  “eğitim desteği programımızı bu yıl da sürdürüyoruz.  Manisa’da kurulduğu 1925 yılından günümüze,  100 yıllık süreçte,  kentimizin tarımsal  ekonomisine, önemli katma  değerler   kazandıran  Manisa Ticaret Borsası, başarılı  her  toplumda  olduğu gibi,  geleceğimizin  eğitimle  inşa  edileceği  inancıyla, tescil  gelirlerini, sosyal  sorumluluk   gereği  eğitim  yardımları   ile   taçlandırmaktadır.  Manisa Ticaret Borsası  olarak,  Manisa’mıza  kazandırdığımız  Manisa  Ticaret Borsası  Anadolu  Lisesi  ile,  geleceğimizin  teminatı  gençlerimizi, kaliteli   eğitim  ve   öğretimle  geleceğe hazırlıyoruz. Manisa Ticaret Borsamız,  toplumun  huzur   ve   refahını   ilgilendiren  birçok  konuda, sorumluluk almaktan geri  adım  atmamış  ve  sosyal  sorumluluk projelerine her zaman büyük önem vermiştir.  Bugün burada her yıl olduğu gibi,  Türk iş dünyasının çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde, ayni eğitim öğretim desteği adı altında gönderilen meblanın üzerine, aynı mebla tutarında, Manisa Ticaret Borsasının da katkısı ile toplamda 500 ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, hediye çeklerimizi teslim edecek olmanın,  huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bakımından; programımızın, Borsamız için taşıdığı manevi değere, katılımlarınızla destek verdiğiniz ve Duygularımıza ortak olduğunuz için, Sizlere teşekkürlerimizi sunuyorum. Geleceğimizin teminatı ve ülkemizin değerlerine değer katacak olan, İlkokul çağındaki yavrularımıza bir nebze olsun katkıda bulunuluyor olmak, Bizleri manevi huzurun zirvesine ulaştıracaktır. Çünkü biz; eğitime harcadığımız her bir kuruşu,  Ülkemizin geleceğine yapılmış en önemli yatırım olarak değerlendiriyoruz. Bu yüzden eğitim ve öğretimin, Her zaman maddi ve manevi destekçisi olmaya da devam edeceğiz.  Ülkemizin yarınlarını inşa edecek olan tüm öğrencilerimize, hayat boyu başarılar diliyor, 2024-2025 eğitim-öğretim sezonunun Manisa’mız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi. 

“BİZİMDE YILLARDIR ARZULADIĞIMIZ YARDIM MODELİ İÇİN SİZLERİ KUTLUYORUM”

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa Ticaret Borsasına eğitim camiasına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Uğurelli, “Okullarımıza her sene olduğu gibi bu sene de destek oluyorlar. Bu çocuklarımız kendi gönüllerince kendi ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Yani bizim onlara uygun gördüklerimizi değil, aldıkları bu çeklerle beraber onlar aslında okul ihtiyaçlarına yönelik alışverişlerini yapacaklar. Kendi istediklerini alacaklar. Kendi kalem kutularını alacaklar. Kendi çantalarını alacaklar. Kendi istedikleri gerçekleşecek. Bu hassasiyetten dolayı da huzurlarınızda hem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne hem Manisa Ticaret Borsa'mıza hem de borsamızın kıymetli başkan ve çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Biz bu eğitim öğretim yılına 279 bin 376 öğrenciyle başladık. Dolayısıyla şu anda bulunduğumuz kürsüde biz bütün öğrencilerimizi temsilen konuşmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda 19 bin 976 öğretmenle yeni eğitim öğretim yılına bismillah dedik. Tam 1439 okul ve kurumumuz var. Çok büyük bir organizasyondan bahsediyorum. Bizim ilgi alakamız, yeni ortaya koyduğunuz bakanlığımızın çalışmalarıyla hayata geçirme gayretiyle başladığımız süreçte Türkiye gücünün Maarif modelinin uyguladığımız bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Bizim için çok kıymetli bir yıla başlıyoruz. Çünkü geleceğin artık inşa edilmesi gerekiyor. Kimlerle inşa etmeye çalışacağız bu geleceği? Elbette ki geleceğin teminatı olan kıymetli öğrencilerimiz ve elbette ki geleceğin mimarı olan çok değerli öğretmenlerimiz ile bunu yapacağız. Bu husustan dolayı da eğitim kervanımıza, davamıza desteğini esirgemeyen tüm paydaşlarımızı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından okul müdürlerine hediye çekleri takdim edildi. 
   
ÖRNEK YARDIM TÖRENİNDE TÜM BÜROKRATLAR ANLAMLI GURURU YAŞADI

 Manisa Ticaret Borsası’nda düzenlenen törene Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı. Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar,  Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şehzadeler İlçe Milli Müdürü Metin Gençay, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Ö    lmez, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, okul müdürleri katıldı.