BİYOGRAFİLER

Milli Tenisçi Zeynep Sönmez Kimdir? Kaç Yaşında?

Gösterdiği performans ve başarısıyla ülkenin gurur duyulan sporcularından olan milli tenisçi Zeynep Sönmez kimdir sorusu hakkında edindiğimiz bilgileri derledik!

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde WTA’da gösterdiği başarıyla isminden söz ettiren Zeynep Sönmez sosyal medyanın ilgi odağı olmuştur. Başarısıyla öne çıkan genç tenisçi Zeynep Sönmez kimdir sizler için araştırdık.

Zeynep Sönmez Kimdir?

Son maçlardan sonra Türk milli tenisçi olarak uluslararası tenis arenasında dikkatleri toplayan Zeynep Sönmez kimdir araştırılmaktadır.

20 Nisan 2002 tarihinde doğan Zeynep Sönmez tenis ile uğraşmaya genç yaşlarında başlamıştır. Kendisi hakkında çok fazla bilgi olmamasından ötürü nereli olduğu veya nerede doğduğu bilinmemektedir. Ancak tenis kariyerine Antalya’da başlamasından ötürü Antalyalı olduğu tahmin edilmektedir.

Fransa Açık'ta (Roland Garros) ana tabloya yükselen Zeynep Sönmez, bu başarısıyla Grand Slam turnuvalarında ana tabloya çıkan 5'inci Türk tenisçi oldu. Billie Jean King Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden Zeynep Sönmez 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet almıştır. WTA’ya ilk çıkışı Rosmalen Çim Kort Şampiyonası elemelerinde olmuştur. Zeynep Sönmez bu elemelerde Türkiye’yi temsil etmiştir.

Türk milli takımı için de çeşitli uluslararası müsabakalara katılan Zeynep Sönmez Fed Cup ve benzer takım etkinliklerinde önemli maçlarda yer almıştır. Günümüzde Kadınlar Tenis Birliği sıralamasına göre Türk kadın tenisçiler arasında 1. konumdadır.

Tenise tutkusunu sık sık dile getiren Zeynep Sönmez kariyeri hakkında şu sözleri söylemiştir:

  • “Gittiğim yoldan, attığım her adımdan mutlu olmaya çalışıyorum. Spor hayatımdaki her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Tenis en fazla 35-38 yaş aralığına kadar yapılıyor. Bu kısıtlı sürede zamanımı en verimli şekilde, en mutlu olduğum şekilde geçirmeye çalışıyorum. En büyük hayalim bir grand slam kazanmak. Umuyorum bir gün bunu gerçekleştirebilirim. Olimpiyatlara katılmak ve dünya sıralamasında ilk 10'a girmek de her sporcunun olduğu gibi hayallerim arasında yer alıyor.”

Zeynep Sönmez Kaç Yaşında?

20 Nisan 2002 tarihinde doğan Zeynep Sönmez 2024 yılı itibarıyla 22 yaşındadır.

Zeynep Sönmez Başarıları

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) tarafından yayınlanan tek kadınlar sıralamasında önce 18 Eylül 2023 tarihinde 146. olmuştur. Ardından 24 Haziran 2024’de yayınlanan tek kadınlar sıralamasında 136.’lığa yükseler kariyerindeki en yüksek sıralamalara ulaşmıştır. Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Kadınlar Turu’nda ise dört adet tekler şampiyonluğu elde etmiştir.

Zeynep Sönmez, 2024 Avusturalya Açık - Tek Kadınlar turnuvası ön elemelerindeki ilk turunda Çinli tenisçi Xiaodi You’yu 2-0 mağlup etmiştir. İkinci turda da Sırp tenisçi Olga Danilović’i 2-1 yenerek final turuna yükselmiştir. Ancak final turunda karşılaştığı İsviçreli tenisçi Lulu Sun’a 2-1 yenilerek turnuvadan elenmiştir.

Zeynep Sönmez Ailesi

Zeynep Sönmez kimdir sorusu ünlü tenisçinin ailesinin de merak edilmesine yol açmaktadır.

Zeynep Sönmez’in ailesi hakkında pek bilgi bulunmamaktadır. Ancak ünlü tenisçi ailesinin desteğinin başarılarında oldukça etkili olduğunu vurgulamaktadır.

Ailesine önem verdiği bilinen Zeynep Sönmez geçtiğimiz sene ailesi hakkında şu açıklamayı yapmıştır:

  • "Annem maçlara gitmeden önce genellikle bana motive edici güzel şeyler söylüyor. En büyük motivasyonlarımdan birisi annemle konuşmak. Ailemin desteği beni her zaman başarıya götürüyor. En son final maçından önce yaptığımız görüşmede, 'Bu hafta aldığın başarıyla gurur duyuyorum. Final maçını kazansan da kaybetsen de fark etmez bu hafta aldığın başarılardan dolayı mutluyum. Maçta elinden geleni yapacağına eminiz. Müsabakadan keyif al.' dedi. Bu konuşmalar beni olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca fitness antrenörüm ve mentörüm Mehmet Bayraktar'la da maç için konuşmalar yapıyoruz. Bir de müsabakalara gidene kadar genellikle müzik dinlerim. Her müzik türünü dinlemeyi seviyorum. Mesela Mustafa Sandal, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu ve Tarkan'ın şarkılarını ayrıca yabancı şarkıcıların müziklerini de dinliyorum."