Futbolcuların da mağdurları arasında olduğu bu dolandırıcılık davasının baş şüphelisi Seçil Erzan'ın evinde yapılan aramada, sağlam telefonun yanında ekranı kırık bir telefon bulunmuştu. Erzan, ilk ifadesinde bankanın kendisine tahsis ettiği telefonu kırıp atmasını ve yazışmaları silmesini istediğini söyledi. Kırık telefon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde onarıldı ve içindeki 180 bin mesaj inceleniyor.

NTV'nin haberine göre; Seçil Erzan, ikinci ifadesinde, telefonun ve yazışmaların kurtarılmasını talep etti. Erzan, bu mesajlarda kendisine yönelik tehditlerin bulunduğunu iddia etti, özellikle Semih Kaya ve Fırat Özdemir isimlerine dikkat çekti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada adı geçmeyen Fatih Terim'in banka hesaplarının tespiti ve hesap hareketlerinin incelenmesini istedi. Fatih Terim'in avukatı ise Terim'in şikayet başvurusu üzerine başlatılan hukuki sürecin devam ettiğini ve banka hesaplarına ilişkin savcılık araştırmasının davanın dışında olduğunu belirtti.

Seçil Erzan'ın, futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 19 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia ediliyor.

İFADESİNDE NE DEMİŞTİ?

Denizbank'ın telefonunu kırmasını iddiasını paylaştığı ifadesine SÖZCÜ'den Aytunç Erkin ulaşmıştı. Erkin'in haberine göre Ercan şunları söylemişti:

“Ben son 0532 318... numaralı telefon hattını kullanıyordum. Bu hat dışında 0554 615... numaralı bankanın bütün müdürlere verdiği hattım bulunmaktadır. Son olarak soruşturmaya konu olay sebebiyle gözaltına alınmamdan hemen önce Denizbank İnsan Kaynakları Müdürü T.K. bana kullanmam için bir telefon ve hat tahsis etmişti. Bu hattı verdikten sonra gerekli numaraları kaydettiler ve bu hat ve telefon üzerinden iletişim kurmamı söylediler. Arama esnasında ikametimde iki telefon ve iki hat ele geçirilmiştir. Bunlardan biri bankanın bana tahsis ettiği telefon ve hattır. Tamamen şifresizdir. Ancak banka bana bu telefonu verdiği sırada önceki telefonumu kırıp atmamı, içindeki tüm yazışmaları da silmemi söylediler. Ben o zaman korkup bu telefonun ekranını kırmıştım, öncesinde de silebildiğim kadar Whatsapp mesajlaşmalarımı silmiştim. Yine de bu telefonu ne olur ne olmaz diye saklamıştım. Halihazırda bu telefonu size teslim etmek istiyorum. Bu telefonumun (şifresi) 250199’dur. Bu telefonumda silinmiş olsa da mesajlar geri gelebilecek konumdaysa getirtilmesini istiyorum. Özellikle Semih Kaya ve Fırat Özdemir tarafından nasıl tehdit edildiğim görülecektir