Eğitim duyuru (2)-1

dokuz8HABER ve  #Seçim2024 Yerel Medya Koordinasyonu, dokuz8AKADEMİ tarafından İzmir Seferihisar’da düzenlenecek olan “#Seçim2024 sürecinde Yerel Medya'da Kadın Gazeteciler Ege Bölge Eğitimi”yle yola çıkıyor. 22-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan üç günlük eğitim programına İzmir, Denizli, Aydın, Manisa, Balıkesir başta olmak üzere Ege Bölgesi’nden kadın ağırlıklı yerel gazeteciler ve yurttaş habercileri katılım sağlayacak. 

İZMİR’İN ARDINDAN MERSİN BÖLGE EĞİTİMİ 

İzmir Eğitimini 6-8 Ekim tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek olan Çukurova Bölge Eğitimi takip edecek. Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep, Osmaniye gibi bölge kentlerinde faaliyette olan yerel medya kuruluşlarında çalışan veya serbest çalışan kadın gazeteciler ağırlıklı olarak hayata geçirilecek olan eğitim programının sonunda İzmir ve Mersin eğitimlerine katılım sağlayan 40 gazeteci telifli haberler hazırlayacak. Ayrıca yerel medyada kadın gazetecilerin sorunlarının, gündemlerinin ve yine seçim sürecinde yerellerde kadınların gündemlerinin, sorunlarının, taleplerininin ele alınacağı video programlar ve podcast programları yayınlanacak.

Ayrıca Mersin’den sonra Diyarbakır, İstanbul, Samsun, Ankara, Bursa, Antalya bölge eğitimleri de hayata geçirilecek.  Eğitim programının eğitimcileri şu isimlerden oluşuyor: Gökhan Biçici, Prof.Dr.Erkan Saka, Sinem Saka, TGS Örgütlenme Sekreteri ve EFJ MYK üyesi Mustafa Kuleli, Gazeteci Sibel Hürtaş, Bağımsız Seçim İzleme Platformu Sözcüsü Nejat Taştan, dokuz8MEDYA projeler direktörü Ayşegül Algan, dokuz8AKADEMİ koordinatörü Nurcan Seven

EĞİTİM KONU BAŞLIKLARI NELER?

 · dokuz8HABER Deneyimi ve #Seçim2024 Yerel Medya Koordinasyonu Çalışmaları (Çetin Yılmaz - Bekir Güneş)

· Habere ve Seçim Süreçlerine Hak Odaklı Yaklaşım (Gökhan Biçici)

·Gazetecilerin, medya kuruluşlarının haber kaynaklarıyla ilişkisi (Mustafa Kuleli)

 ·Seçim2023'ten Seçim2024'e deneyimler ışığında Seçim Güvenliği Seçim Mevzuatı (Nejat Taştan)

·Seçim Süreçlerinde Mobil Odaklı Video Habercilik Deneyimleri ve Uygulamalar (Nurcan Seven)

· Haber İçin Yapay Zeka kullanımı, örnekler, uygulamalar (Erkan Saka - Sinem Saka)

· Haber için PodCast - Alper Baran Esin

· Seçimlerde Haber Takibi ve Toplumsal Cinsiyet Odaklı Yaklaşım (Sibel Hürtaş)

· Medyada kaynak geliştirme ve projeler (Ayşegül Algan)

· Seçim İzlemenin ve Haberlerinin Özgünlükleri ve Doğrulama Yöntemleri (Gökhan Biçici)

SEÇİM 2023 DENEYİMİYLE SEÇİM2024’E 

Seçim2024'e hazırlık olarak Ekim 2021’den başlayarak sistematik seçim haberciliği eğitimleri düzenleyen dokuz8HABER ve dokuz8AKADEMİ, sayısı 30’a ve katılımcı sayısı 800’e ulaşan bu programlarla #Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu’nu Türkiye çapında yaygın bir ağa dönüştürmeyi başarmıştı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim günlerinde de İstanbul’da 100’den fazla gazeteci, akademisyen, uzman, seçim güvenliği aktivistinin bir araya geldiği büyük haber merkezleri kuran dokuz8HABER, 50’den fazla kentten somut haber akışı sağladı, yüzlerce haber, onlarca tv programıyla kapsamlı bir seçim haberciliği performansı ortaya koymuştu. dokuz8HABER, 2018 ve 2019 seçimlerinin yanı sıra özellikle 2023 Mayıs seçimlerinde elde ettiği birikimi 31 Mart 2024’de gerçekleşecek olan yerel seçimlerde bir kez daha toplumun hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Yeni dönem hazırlıklarıyla ilgili bir açıklama yapan dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, “Her ne kadar Mayıs seçimleri toplumsal ve siyasal muhalefet açısından moral bozucu sonuçlarla tamamlanmış olsa da tüm bu sürecin en faal ekiplerinden olan dokuz8HABER ve Yerel Medya Koordinasyonu bünyesinde 300’den fazla yerel gazeteci ve bundan da fazla etkin yurttaş habercisi buluşmayı başardı. Hali hazırda 115 yerel medya kuruluşuna erişimi olan bu ağı, yerel seçimlerin en kritik kentlerini merkeze alarak güncelliyoruz. İlk adım İzmir eğitimi olacak, Mart 2024’e kadar #Seçim2023 sürecinden bile daha yoğun bir hazırlık yürüteceğiz” dedi.

Eğitimlere başvurmak için linkteki formu doldurabilirsiniz.