Acun Ilıcalı, Türkiye’de iş dünyası açısından en etkili isimlerden birisi olarak serveti ile merak ediliyor. Acun Ilıcalı mal varlığı 2024 bilgilerini, yapmış olduğu açıklamalara göre sizlerle paylaşıyoruz. Katıldığı bir programda ayda ne kadar kazanıyorsunuz sorusuna yanıt veren Acun Ilıcalı’nın serveti ne kadar? Kaç milyon dolar? Güncel bilgileri paylaşıyoruz…

Acun Ilıcalı, medya sektöründe TV8’in sahibi, Acun Medya ve Exxen’in kurucusu olarak etkili isimlerden birisidir. Özel hayatıyla sıklıkla gündeme gelen Ilıcalı’nın net serveti merak ediliyor. Acun Ilıcalı serveti ne kadar? Mal varlığı ne kadar? Güncel açıklamalarla birlikte net rakamları sizlerle paylaşıyoruz…

Acun Ilicali Mal Varligi

Acun Ilıcalı Mal Varlığı 2024 Bilgileri

Acun Ilıcalı net mal varlığı ile gündemde! 343 Digital programına konuk olan Ilıcalı, “ayda ne kadar kazanıyorsunuz” sorusuna yanıt verdi. Ilıcalı soruyla ilgili “Onu bilmem mümkün değil benim, hesabını yapamayız. 13 ülkeden gelirimiz var, kanalımız var. Ben o işlere karışmam, Ebru o işlere bakıyor.” şeklinde yanıt verdi. Peki, Acun Ilıcalı’nın mal varlığı ne kadar? İşte güncel bilgiler…

Acun Ilıcalı mal varlığına yönelik yapılan araştırmalarda medya patronunun sahip olduğu kanallar, futbol takımları ve uçaklar gibi alternatif pek çok varlık çıkmaktadır. TV8 ve TV8.5 kanallarının sahibi olan Ilıcalı, aynı zamanda Exxen dijital platformunun ve Acun Medya’nın da kurucusu ve sahibidir. Acun Ilıcalı serveti 2024 bilgilerinde aynı zamanda ilgili kişinin Hull City AFC ve Shelbourne FC futbol kulüplerinin sahibi olması da etkilidir.

Acun Ilıcalı mal varlığı ne kadar sorusunda yapılan araştırmalar, Ilıcalı’nın 100 milyon dolardan fazla bir mal varlığına sahip olduğunu gösteriyor. 2013 yılında TV8’i 60-70 milyon dolara satın aldığını açıklayan Acun Ilıcalı’nın serveti hakkındaki bilgiler doğrulanmış olmamakla birlikte, tahmini olarak yer almaktadır.

Acun Ilicali Mal Varligi2

Acun Ilıcalı Serveti Ne Kadar? Kaç Milyon Dolar?

Acun Ilıcalı’nın net serveti ile ilgili pek çok kişi araştırma yapıyor. Bununla birlikte Ilıcalı’nın sahip olduğu mal varlıklarına baktığımızda futbol takımları, TV kanalları, sürat tekneleri, gayrimenkuller ve daha fazlası karşımıza çıkıyor. Bu noktada ise Acun Ilıcalı mal varlığı 2024 yılı için güncel tutarıyla merak edilmektedir.

Acun’un servetiyle ilgili medyaya yansıyan haberlere göre bir çıkarımda bulunabiliriz. Ancak kendisi tarafından doğrulanmış bir bilgi bulunmamaktadır. Acun Ilıcalı’nın eski eşi Zeynep Yılmaz’ın beyanına göre 2010’lu yıllarda Ilıcalı’nın 50 milyon dolarlık mal varlığı bulunuyordu. Bununla birlikte sonraki dönemde Acun Ilıcalı tarafından 2013 yılında TV8’in satın alınması, yeniden servetinin gündeme gelmesini sağladı. 343 Digital programına konuk olan Ilıcalı, o dönem TV8’i 60-70 milyon dolara satın aldığını açıkladı.

Acun Ilıcalı mal varlığı ile ilgili aynı zamanda Çeşme Alaçatı’da ve İstanbul’da çeşitli gayrimenkuller; kendi açıklamalarına göre Dominik, Amerika ve Türkiye’de üç tane sürat teknesi, 2 adet yatı ve 12 adet motoru bulunmaktadır. Acun Ilıcalı’nın net mal varlığı ile ilgili aynı zamanda Global Express XRS 2012 model bir de uçağı olduğu biliniyor.

Acun Ilıcalı serveti ile ilgili çıkan haberlerde ilgili medya patronunun 6 milyon dolara Miami’de bir malikane satın aldığı da mevcut bilgiler arasındadır. Yurt dışında pek çok ülkede gayrimenkulleri olduğuna yönelik haberler olsa da bu bilgiler doğrulanmış değildir.

Bu bilgileri dikkate aldığımızda Acun Ilıcalı serveti kaç milyon dolar sorusunu tahmini olarak 100 milyon dolardan fazladır şeklinde yanıtlayabiliriz.

Acun Ilicali Mal Varligi 3

Acun'un Serveti Nereden Geliyor?

Acun Ilıcalı mal varlığının kaynağı, iş dünyasında gerçekleştirdiği girişimlerden yüksek oranda kâr etmesi ve bu gelirler şeklinde açıklanabilir. Ancak, Acun Ilıcalı’nın 90’lı yıllarda spor muhabirliği yaparak kariyerine başlaması, pek çok kişinin servetin nereden geldiğini araştırmasını sağlıyor.

Acun Ilıcalı serveti nereden geliyor? İşte yanıtı:

  • Acun Ilıcalı, spor muhabirliği yaparak başladığı kariyerinde daha sonra 2000’li yıllarda en fazla izlenen televizyon programlarının yapımcılığını üstlenerek devam etti.
  • Acun Firarda adlı programla geniş kitlelerce tanınmış, sonraki dönemde Survivor ve Var Mısın Yok Musun? yarışmalarının reyting rekorları kırmasıyla birlikte servetini artırmıştır.
  • 2004 yılında Acun Medya’yı kuran Ilıcalı, servetinin önemli bölümünü bu şirketteki faaliyetlerinden elde etti.
  • O Ses Türkiye, MasterChef, Yok Böyle Dans, Yetenek Sizsiniz, Survivor, Fear Factor, Var Mısın Yok Musun, Rising Star ve Ninja Warrior gibi reyting rekorları kıran programların yapımcılığını üstlendi. Bu programlardan elde edilen gelirler de Acun’un serveti üzerinde önemli bir paya sahiptir.
  • 2013 yılında TV8’i Acun Medya’ya katan Ilıcalı, kısa süre içerisinde %1 izlenme oranından Türkiye’nin en fazla izlenen televizyon kanalına çıkarma başarısını gösterdi. Buradan elde edilen reklam gelirleri de Acun Ilıcalı mal varlığı üzerinde bir paya sahiptir.
  • Sonraki dönemlerde kurduğu TV8.5 kanalı, sonrasında gelen Exxen platformu, Hull City futbol kulübünü satın alması gibi faaliyetler de servetini ciddi oranda artırdı.

Acun Ilicali Mal Varligi 10

Acun Ilıcalı Türkiye'nin ve Dünyanın Kaçıncı Zengini?

Acun Ilıcalı mal varlığı 2024 bilgilerinin yüksek bir meblağ içermesi, beraberinde takipçilerinin farklı konularda araştırma yapmasını sağlıyor. Acun Ilıcalı Türkiye’nin kaçıncı zengini sorusu, sıklıkla araştırılmaktadır. Ek olarak Acun Ilıcalı dünyanın kaçıncı zengini sorularını da yanıtlayacağız.

Türkiye’nin ve dünyanın en zenginleri listesi, genellikle FORBES gibi dünyaca ünlü yayın kuruluşları tarafından hazırlanıyor. İlgili kuruluş tarafından hazırlanan 2023 listelerine baktığımızda Acun Ilıcalı’nın ismini göremiyoruz. Bu nedenle Acun Ilıcalı Türkiye’nin ve dünyanın kaçıncı zengini sorusunun yanıtı bilinmemektedir.

Acun Ilıcalı Kimdir?

Acun Ilıcalı mal varlığına yönelik bilgileri aktardıktan sonra, medya patronunun kısaca biyografisinden bahsedelim. Acun Ilıcalı kimdir sorusuyla sıklıkla araştırmalar yapılıyor. İşte Acun Ilıcalı hayatı…

Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 tarihinde Edirne’de doğdu. Aile tarafından aslen Erzurum Aşkale ilçesinden olan Ilıcalı, dedelerinin Azerbaycan’dan geldiğini ifade etmiştir. Kariyerine 1990’lı yıllarda spor muhabirliği ile başlayan Ilıcalı, sonraki 2000’li yıllarda televizyon kanalları için program üretti. Acun Firarda programıyla 100’den fazla ülke gezerek büyük bir başarı yakalayan Acun Ilıcalı, 2004 yılında ACUNMEDYA’YI kurmuştur. Bu şirket ile Türkiye’de reyting rekorları kıran Var Mısın Yok Musun, Survivor, Fear Factor, Yetenek Sizsiniz, O Ses Türkiye, Yok Böyle Dans, MasterChef gibi programların yapımcılığını üstlendi.

Acun Ilıcalı, kurmuş olduğu ACUNMEDYA şirketine 2013 yılında TV8’i dahil etti. Kısa süreler içerisinde Survivor ve MasterChef programlarıyla kanalı %1’lik izleme oranından, en fazla izlenen kanal unvanına taşıdı. 2016 yılında TV8.5 kanalını kuran Ilıcalı, bu dönemde uluslararası girişimlerde bulundu. Yunanistan’da da faaliyet göstermeye başlayan Ilıcalı, pek çok TV programıyla Skai TV’de %70’lik izlenme oranını yakalamış, ilgili ülkenin tarihine geçmiştir. ACUNMEDYA, geliştirmiş olduğu kendi formatları ve satın aldığı haklarıyla birlikte toplamda dört kıtada, 10’dan fazla ülkede pek çok prodüksiyona imza atmaktadır.

Acun Ilıcalı, 2020 – 21 sezonunda Eredivisie Ligi (Hollanda) takımlarından olan Fortuna Sittard’a ortak olarak futbol sektörüne de giriş yaptı. Daha sonra bu ortaklığa son veren Ilıcalı, 2022 yılında İngiltere’nin Hull City takımını satın almıştır. 2021 yılında Türkiye’de dijital platform olarak Exxen’i kurdu. Acun Ilıcalı mal varlığının tamamı, iş dünyasındaki bu gibi faaliyetlerinden elde edilmiştir.

Acun Ilıcalı özel yaşamında gerçekleştirdiği üç evlilikle de gündemde olan isimlerden birisidir. Bu evliliklerden toplamda 4 kızı bulunmaktadır. 1989 yılında Seda Başbuğ ile evlenen Ilıcalı’nın bu evlilikten Banu adında bir kızı dünyaya gelmiştir. Kızının doğumundan 10 ay kadar sonra anne ve babasını trafik kazasında kaybeden Ilıcalı, 1993 yılında Seda Başbuğ’dan boşandı. Acun Ilıcalı, 2003 yılında Zeynep Yılmaz ile evlenmiş, bu evlilikten de Leyla ve Yasemin adında iki kızı olmuştur. 2016 yılında Zeynep Yılmaz’dan boşanan Ilıcalı, 2017 yılında Şeyma Subaşı ile evlenmiştir. Yapmış olduğu bu evlilikten de Melisa adında bir kızı bulunmaktadır.

Acun Ilıcalı kimdir, mal varlığı ne kadar sorularını yanıtladık. Şimdi sıkça sorulan soruları cevaplayalım…

Acun Ilicali Mal Varligi 5

Sıkça Sorulan Sorular

Acun Ilıcalı mal varlığı ile ilgili en çok sorulan soruların yanıtları:

1- Acun Ilıcalı aylık ne kadar kazanıyor?

Ilıcalı, katılmış olduğu bir programda “aylık ne kadar kazanıyorsunuz” sorusuna, “onu benim hesaplayabilmem mümkün değil” şeklinde yanıt vermiştir.

2- Acun Ilıcalı TV8'i kaç paraya satın aldı?

Acun Ilıcalı mal varlığı ile ilgili yapmış olduğu açıklamada TV8’i 2013 yılında 60-70 milyon dolara satın aldığını açıklamıştır