BİYOGRAFİLER

Michy Batshuayi Nereli? Müslüman Mı? Kaç Yaşında?

Galatsaray'a transfer olan Michy Batshuayi nereli sorusuyla birlikte özellikle de taraftarların sıklıkla sorduğu Müslüman olup olmadığına dair merakları da giderdik.

Abone Ol

Bu transfer döneminde Galatasaray’ın Michy Batshuayi’yi kadrosuna katması büyük ses getirdi. Galatasaraylı taraftarlar daha şimdiden Michy Batshuayi ile Mauro İcardi’nin birlikte oynayabileceği taktikler üzerine kafa yoruyor.

Öte yandan yıldız futbolcuyu tanımayanlar Michy Batshuayi nereli diye merak ediyor. Gelin, Michy Batshuayi hakkında merak edilenlere birlikte cevap arayalım.

Michy Batshuayi Nereli?

Daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyen Michy Batshuayi, 2021-2022 sezonundan bu yana Süper Lig’de oynuyor ve istikrarlı performansıyla dikkat çekiyor. Yıldız futbolcu özellikle geçtiğimiz sezon aldığı kısıtlı süreye rağmen 24 gol atarak oldukça formda bir yıl geçirdi.

Galatasaray da Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Michy Batshuayi’yi transfer ederek yılın ilk transfer bombasını patlattı. Galatasaraylı taraftarları mutlu eden bu gelişmenin ardından yıldız futbolcuyu tanımayanlar Michy Batshuayi nereli diye soruyor.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’da oynayan ilk yabancı futbolcu olan Michy Batshuayi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de dünyaya geldi. Başarılı futbolcunun ailesi Kongoludur.

Batshuayi Müslüman Mı?

Michy Batshuayi nereli sorusunun ardından en çok merak edilen konu yıldız futbolcunun Müslüman olup olmadığıdır.

Michy Batshuayi, sahaya çıkmadan önce dua ettiği için Müslüman olduğu yönünde iddialar bulunsa da kendisinin bu yönde herhangi bir açıklaması bulunmuyor. Bu nedenle Michy Batshuayi’nin hangi dine mensup olduğu kesin olarak bilinmiyor.

Batshuayi Kaç Yaşında?

Galatasaray’ın sürpriz transferi Michy Batshuayi’nin kaç yaşında olduğu da sık sık soruluyor.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Kongolu bir ailenin çocuğu olarak doğan Michy Batshuayi, 2 Ekim 1993’te dünyaya geldi. Belçikalı forvet oyuncusu şu anda 30 yaşındadır.

Batshuayi Hangi Takımda?

Daha önce Chelsea, Beşiktaş ve Fenerbahçe takımlarında oynayan Michy Batshuayi, 2024-2025 sezonundan itibaren Galatasaray forması giyecek.

Batshuayi Kaç Gol Attı?

Geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe’de Edin Dzeko’nun yedeği olarak geçiren Michy Batshuayi beklediği forma süresini bulamadı. Ancak aldığı kısıtlı süreye rağmen 24 gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

Belçikalı yıldızın oynadığı takımlardaki istatistiklerine bakalım:

  • Standard Liege: Michy Batshuayi, profesyonel futbola başladığı Belçika ekibinde 120 maçta 44 gol ve 13 asistlik gol katkısı sağladı.
  • Marsilya: 1 Tem 2014 tarihinde Fransız ekibine transfer olan yıldız futbolcu ilk kez ülkesinin dışında futbol oynamaya başladı. İki sezon forma giydiği Marsilya’da 78 maça çıkıp 33 gol attı ve 10 asist yaptı. Fransa’da geçen iki başarılı sezonun ardından 39 milyon avroya Premier League devi Chelsea’ye transfer oldu.
  • Chelsea: Chelsea’de forma süresi bulmakta zorlanan Michy Batshuayi genellikle oyuna sonradan dahil oldu. İngiliz takımında 77 maçta oynayıp 25 gol attı ve 6 asist yaptı. Maç başına ortalama sadece 25 dakika süre alabildi.
  • Borussia Dortmund: Chelsea’de aradığını bulamayan Michy Batshuayi, 31 Ocak 2018’e kiralık olarak Borussia Dortmund’a transfer oldu.  Yarım sezonda 14 maçta forma giydi. Bu maçlarda 9 gol atıp 1 asist yaptı. Sezon sonunda Chelsea’ye geri döndü.
  • Valencia: Almanya’da geçirdiği başarılı dönemin ardından 10 Ağu 2018’de bu kez La Liga takımı Valencia’ya kiralandı. İspanyol ekibinde süre almakta zorlanan Michy Batshuayi 23 maçta sadece 3 gol atabildi. Maç başına ortalama 34 dakika oynayabildi. Hayal kırıklığıyla geçen yarım sezonun ardından Chelsea’ye geri döndü.
  • Crystal Palace: Michy Batshuayi, La Liga’da geçirdiği yarım sezonun ardından 31 Oca 2019 tarihinde Crystal Palace’a kiralandı. Burada da aradığını bulamayan Belçikalı golcü, sezonu 13 maçta 6 golle tamamladı.
  • Chelsea: Sezon sonunda tekrar Chelsea’ye dönen Belçikalı yıldız, yine forma şansı elde etmekte zorlandı. 24 maçta oynayıp 6 gol attı ve 2 asist yaptı. Maç başına ortalama 27 dakika oynayabildi.
  • Crystal Palace: Sezon sonunda tekrar Crystal Palace’a kiralandı. Burada kariyerinin en kötü sezonunu geçiren Michy Batshuayi, 20 maçta 2 gol atıp 1 de asist yaptı. Maç başına ise ortalama 50 dakika oynayabildi.
  • Beşiktaş: Kendisini yeniden kanıtlamak isteyen Michy Batshuayi, 2021-2022 sezonunu Beşiktaş’ta geçirdi. Burada uzun bir aradan sonra düzenli olarak ilk 11’de oynayan Michy Batshuayi, 42 maçta 14 gol attı ve 5 asist yaptı.
  • Fenerbahçe: Michy Batshuayi, sezon sonunda 3 milyon 500 bin avroya Fenerbahçe’ye transfer oldu. İlk sezonunda 32 maçta 20 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. İkinci sezonunda 43 maçta 24 gol atıp 3 asist yaptı. Michy Batshuayi, özetle 465 kulüp maçında 186 gol attı ve 43 asist yaptı.

NOT: Milli takımda ise 56 maçta 27 gole imza attı.

Batshuayi Forma Numarası Kaçtır?

Michy Batshuayi nereli diye sorulan yıldız futbolcu Galatasaray’da 44 numaralı formayı giyecek.

Batshuayi Maaşı Ne Kadar?

Galatasaray’ın yeni transferi Michy Batshuayi yıllık 3 milyon avro maaş alacak.

Batshuayi Çocuğu Var Mı?

Michy Batshuayi, 2023 yılında Belçikalı model Amely Maria ile dünyaevine girdi. Çiftin Hera adında bir kız çocukları var.

Bu yazımızda Galatasaray’ın yeni transferi Michy Batshuayi hakkında merak edilen soruları yanıtladık.