BİYOGRAFİLER

Gülmemeye Çalışan Futbolcu Kim? Brahima Diarra Kimdir? Nereli? Sivasspor'a Mı Geliyor?

Kameranın kendisini uzun süredir çekmesi karşısında gülmemeye çalışan futbolcu kim sorusu, medyada yankı buldu. Peki, şimdilerde Sivasspora transfer olma iddiasıyla gündemde olan Brahima Diarra kimdir, cevapladık!

Abone Ol

Süper Lig’de maçların başlamasına kısa bir süre kala transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ligin istikrarlı takımlarından biri olan Sivasspor da Brahima Diarra’yı kadrosuna katmaya çok yakın.

Bu nedenle taraftarlar Brahima Diarra kimdir diye merak ediyor. Gülmemeye çalışan futbolcu olarak ünlenen genç futbolcuyla ilgili merak edilenleri sizler için araştırdık.

Gülmemeye Çalışan Futbolcu Kim? Brahima Diarra Kimdir?

Her yıl olduğu gibi bu transfer döneminde de Süper Lig’e birçok yıldız futbolcu geldi. En Nesyri, Ciro Immobile ve Rafa Silva bu isimlerden sadece birkaçı. Ligde uzun yılladır mücadele eden Sivasspor da kadrosunu güçlendirmek büyük çaba sarf ediyor. Yiğidolar şu ana kadar Uros Radakovic ve Alex Pritchard başta olmak üzere 14 futbolcu transfer etti.

Son günlerdeyse Sivasspor’un gülmemeye çalışan futbolcu olarak dünya çapında ün kazanan Brahima Diarra’yı kadrosuna katacağı konuşuluyor. Bunun üzerine birçok kişi merakla Brahima Diarra kimdir diye sorusuna cevap arıyor. Genç futbolcu Brahima Diarra, 5 Temmuz 2003 tarihinde Paris’te dünyaya geldi. Anne ve babası Mali kökenlidir. Asıl mevkisi orta sahanın merkezi olsa da forvet arkasında da oynayabiliyor.

Futbola AC Boulogne-Billancourt Jugend kulübünün altyapısında başladı. 1 Tem 2019 tarihinde İngiltere takımı Huddersfield Town’ın 17 yaş altı takımına transfer oldu. 2021-2022 sezoununda Huddersfield B takımına yükseldi. Devre arasında Harrogate Town takımına kiralandı. Sezon boyunca toplamda 13 maça çıkıp bir gol ve iki asistlik katkı sağladı.

2022-2023 sezonundan itibaren Championship’te mücadele eden Huddersfield’ın as takımında maçlara çıkmaya başladı. 21 maça çıkıp bir asist yaparak sezonu tamamladı. 2023-2024 sezonunda Huddersfield formasıyla Championship’te 23 maça çıkıp iki asist yaptı. Sezon sonunda yeni sözleşme imzalamayarak takımdan ayrıldı.

Brahima Diarra’nın dünya çapında üne kavuşması ise geçtiğimiz düzenlenen Afrika 23 Yaş Altı Uluslar Kupası’nda gerçekleşti. Turnuvada Mali 23 Yaş Altı Takımı forması giydi. Milli marşlar okunurken bir kameran tam da Brahima Diarra’nın önünde durmuş ve kamerayı onun üzerine odaklamıştı.

Kameranın uzun süre kendisini çekmesi karşısında ciddiyetini koruyamaya çalışan Brahima Diarra gülmemek için kendisini zor tutmuştu. Genç futbolcu, bu anların sosyal medyada yayınlanması üzerine dünya çapında büyük ilgi gördü ve fenomen haline geldi.

Brahima Diarra Nereli?

Brahima Diarra kimdir diye soranlar Sivasspor’a katılması beklenen genç futbolcunun nereli olduğunu da öğrenmek istiyor. Brahima Diarra, 5 Temmuz 2003 tarihinde Paris’te dünyaya geldi. Annesi ve babası Mali kökenlidir.

Genç futbolcu alt yaş gruplarında milli takım tercihini Mali’den yana kullandı.

Brahima Diarra Sivasspor'a Mı Geliyor?

Brahima Diarra kimdir diye merak edilen genç futbolcu beş sezondur formasını giydiği Huddersfield’tan ayrıldı. Şu anda bonservisi elinde olan futbolcuya Sivasspor’un talip olduğu konuşuluyor.

Çeşitli kaynaklarda Brahima Diarra ile Sivasspor’un prensip anlaşmasına vardığı ve sözleşme görüşmelerinin devam ettiği aktarılıyor

Brahima Diarra Kaç Yaşında?

Brahima Diarra kimdir sorusuna yanıt bulanlar gülmemeye çalışan futbolcu olarak ünlenen ismin yaşını da öğrenmek istiyor. Brahima Diarra, 5 Temmuz 2003 tarihinde Paris’te Malili bir çiftin çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç futbolcu şu anda 21 yaşında.

Bu yazımızda Sivasspor’a transferi gündemde olan Brahima Diarra hakkında merak edilenleri yanıtladık.