BİYOGRAFİLER

Daisy Ridley Kimdir? Hastalığı Nedir? Kaç Yaşında?

Dünyaca ünlü film serisi Star Wars'ın Güç Uyanıyor filmiyle isminden dünya çapında bahsettiren Daisy Ridley kimdir sorusu, özellikle de hastalığını açıkladıktan sonra merak edilmiştir. Detayları paylaştık!

Abone Ol

Star Wars: Güç Uyanıyor filmiyle Star Wars evrenine dahil olan Daisy Ridley’den hayranlarını üzen bir haber geldi. Ünlü oyuncu kendisine Graves hastalığı teşhişinin konulduğunu açıkladı.

Başarılı oyuncunun bu açıklaması gündem olurken birçok kişi Daisy Ridley kimdir diye sormaya başladı. Bu sorunun cevabını birlikte arayalım.

Daisy Ridley Kimdir?

Star Wars filmlerinin yıldızı Daisy Ridley seride ilk kez Star Wars: Güç Uyanıyor filmiyle yer aldı. Bu filmde canlandırdığı Rey karakteriyle büyük beğeni topladı. Daha sonra Star Wars: Son Jedi ve Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi filmlerinde aynı rolü yeniden üstlendi.

Bu sayede dünya çapında üne kavuşan Daisy Ridley bu sefer oyunculuk yetenekleri yerine hastalığıyla gündem oldu. Başarılı oyuncu, kendisine bir yıl kadar önce Graves hastalığı teşhisi konulduğunu açıkladı. Bu açıklamanın sosyal medyada ses getirmesinin ardından birçok kişi Daisy Ridley kimdir diye sormaya başladı.

Tam adı Daisy Jazz Isobel Ridley olan Daisy Ridley, 10 Nisan 1992’de İngiltere’nin başkenti Londra’da dünyaya geldi. Babası Christopher Ridley ve annesi Louise Ridley’dir. Kika Rose Ridley ve Poppy Sophia Ridley adlarında iki ablası var. Dokuz yaşındayken Tring Park Sahne Sanatları Okulu’ndan burs kazandı ve 18 yaşına kadar burada okudu. Daha sonra Birkbeck Üniversitesi'nde Klasik Medeniyetler alanında eğitim almaya başladı. Bir süre sonra oyunculuğa odaklanmak için üniversiteden ayrıldı.

2013 yılında Hayat Kurtaran ve Mavi Sezon adlı kısa filmlerde oynadı. Bu süreçte barlarda barmenlik yaptı. 2015’te Star Wars: Güç Uyanıyor filminde Rey karakterini oynayarak kariyerinde büyük bir sıçrama yaptı ve dünya çapında tanınır hale geldi. Ardından Doğu Ekspresinde Cinayet filminde rol aldı. Başarılı oyuncu, bu filmde birlikte rol aldığı Tom Bateman ile 2017 yılında dünya evine girdi.

2017’deki Star Wars: Son Jedi filmine Rey karakteriyle geri döndü. 2019’da Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi’nde Rey karakterini üçüncü kez canlandırdı. Daha sonra Kaos Yürüyüşü, Magpie ve Genç Kadın ve Deniz (Young Woman and the Sea) filmlerinde rol aldı.

Daisy Ridley Hastalığı Nedir?

Daisy Ridley kimdir sorusuna yanıt bulanlar ünlü oyuncunun hastalığının ne olduğunu da öğrenmek istiyor. Daisy Ridley, 7 Ağustos 2024’te verdiği röportajda kendisine bir yıl kadar önce Graves hastalığı teşhisi konulduğunu açıkladı.

Başlangıçta kalp atışlarının hızlanması, kilo kaybı, yorgunluk ve el titremesi gibi belirtilerin sebebinin işiyle ilgili olduğunu düşünen başarılı oyuncu şu sözleri dile getirdi:

"Başlangıçta çok stresli bir rolde oynadığım için kendimi kötü hissettiğimi düşündüm. O dönemde bir türlü rahatlayamadığımı ve özellikle sinirli hissettiğimi fark ettim. Çok tuhaftı. Çünkü sadece dünyaya sinirlendiğimi düşünüyordum. Ama her şey o kadar hızlı yaşanıyordu ki bir türlü rahatlayamıyordum. Daha sonra bir doktor, bende Graves hastalığı olabileceğini söyledi. Çünkü bu hastalık insanları hem yorgun hem de gergin hissettiriyormuş. Bunun üzerine hastaneye gidip muayene olmaya karar verdim ve bana Graves hastalığı teşhisi konuldu. Yaklaşık bir yıl önce teşhisim konulduktan sonra yaşam tarzımı ve beslenme alışkanlıklarımı değiştirdim. Bu değişiklikler hayatımda büyük bir fark yarattı. Daha önce kendimi ne kadar kötü hissettiğimi fark etmemiştim. Sonra geçmişe dönüp baktığımda bunu nasıl fark edemediğime şaşırdım.”

Daisy Ridley Kaç Yaşında?

Daisy Ridley kimdir sorusuna cevap bulanlar ünlü oyucunun kaç yaşında olduğunu da öğrenmek istiyor.

Star Wars yıldızı Daisy Ridley, 10 Nisan 1992’de Louise Ridley ve Chris Ridley çiftinin üçüncü kızı olarak doğdu. Başarılı oyuncu şu anda 32 yaşında.

Daisy Ridley Nereli?

Daisy Ridley hakkında merak edilen bir diğer konu da nereli olduğu. Son üç Star Wars filminde Rey karakterini canlandıran ünlü oyuncu Londra’nın Westminster kentinde dünyaya geldi.

Daisy Ridley Evli Mi?

Daisy Ridley kimdir diye sorulan ünlü oyuncunun evli olup olmadığı da merak ediliyor. Başarılı oyuncu, 2017’de Doğu Ekspresinde Cinayet filminde birlikte oynadığı Tom Bateman ile evlendi.

Tom Bateman Kimdir?

Daisy Ridley’nin eşi Tom Bateman’ın kim olduğuna kısaca bakalım.

Tam adı Thomas Jonathan Bateman olan Tom Bateman, 15 Mart 1989’da İngiltere’nin Oxford şehrinde dünyaya geldi. Babası müzik öğretmeni ve annesi ilkokul öğretmenidir. Ünlü oyuncunun Merlin adında bir ikizi ve toplamda 12 kardeşi var.

Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi’nde (LAMDA) drama eğitimi aldı. Catherine Tate ve David Tennant gibi isimlerde tiyatro oyunlarında oynadı. 2013 ila 2015 yılları arasında yayınlanan Da Vinci's Demons (Da Vinci’nin Şeytanları) dizisinde Giuliano de Medici’yi canlandırdı. Bu rolüyle büyük ün kazandı. Daha sonra Doğu Ekspresinde Cinayet ve Nil'de Ölüm gibi yapımlarda rol aldı.

Daisy Ridley Filmleri Nelerdir?

Star Wars evreninde Rey karakterini canlandıran Daisy Ridley’in hangi filmlerde oynadığı sık sık soruluyor.

Ünlü oyuncunun şu ana kadar oynadığı filmler şunlardır:

  • Hayat Kurtaran (2013) Jo
  • Mavi Sezon (2013) Sarah
  • Bir Yanlışlık (2013) Kendisi
  • Scrawl (2015) Hannah
  • Star Wars: Güç Uyanıyor (2015) Rey
  • Doğu Ekspresinde Cinayet (2017) Mary
  • Star Wars: Son Jedi (2017) Rey
  • Ophelia (2018)  Ophelia
  • Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi (2019) Rey
  • Kaos Yürüyüşü (2021) Viola Eade
  • Magpie (2024) Anette
  • Genç Kadın ve Deniz (Young Woman and the Sea) (2024) Trudy Ederle

Bu yazımızda Star Wars yıldızı Daisy Ridley hakkında merak edilenleri yanıtladık.