Siyaset

Dervişoğlu'nun gündeminde yine Öcalan vardı: "Cesetlerimiz çiğnenmeden buna izin vermeyeceğiz

Partisinin 7'inci kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuşan Müsavat Dervişoğlu meclis grubundaki tavrını sürdürerek "Abdullah Öcalan TBMM'ye getirilmeyecektir. Cesetlerimiz çiğnenmeden buna izin vermeyeceğiz" dedi. Etkinliğe kurucu genel başkan Meral Akşener de katıldı.

Abone Ol

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İyi Parti'nin kuruluşunun 7'inci ve Cumhuriyetin kuruluşunun 101'inci yıl dönümünü kutlamak için Ankara Atatürk Spor Salonu'nda kitlesel bir etkinlik düzenledi. Burada partililere seslenen Dervişoğlu, "Bebek katiline hürriyet, Müsavat Dervişoğlu'na tehdit size yakışmaz! Biz saray muhafızı değil, Türk milliyetçileriyiz! Mazimiz ve mücadele geçmişimiz bugünümüze kefildir. Kuru tehditlere pabuç bırakmayacağım herkes tarafından iyi bilinmelidir" sözleriyle meclis grup konuşmasındaki tutumunu sürdürdü. Etkinliğe partinin kurucu genel başkanı Meral Akşener de katıldı. 

Dervişoğlu, İYİ Parti'nin kuruluşunun 7. ve Cumhuriyetin 101. yıl dönümünün kutlama etkinlikleride Ankara Atatürk Spor Salonu'na gelen binlerce partiliye seslendi. 

Dervişoğlu, Türkiye'nin gündemine taşınan yeni anayasa tartışmalarına da sert cümlelerle katıldı. Tartışmaların ülkenin gerçek beklentilerinden uzaklaştığını söyleyen Dervişoğlu, terörle mücadele vurgusu yaptı.

Dervişoğlu, "Yeni anayasa gündeme getirildiğinden bu yana, televizyonlarda ve gazetelerde Türkiye'nin beklentilerinin aksine konular tartışılıyor. Değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilk dört maddenin masaya yatırılmasından sonra etnik köken üzerinden değerlendirmeler, İmralı canisinin serbest bırakılması, bir siyasi partinin grup kürsüsünden konuşturulması, Kandil üzerinden kurulan köprüler, Suriye'nin kuzeyindeki yapıların tanınması ve yeni açılım senaryoları konuşuluyor. Bu tartışmalar, iktidarın gerçek niyetini deşifre etmeye yeterlidir," 

ifadelerini kullandı.

"Teröre taviz yok"

Türkiye'nin yaklaşık yarım asırdır 'terörle mücadele' ettiğini hatırlatan Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Binlerce şehidin manevi yükü, binlerce gazinin sorumluluğu omuzlarımızdadır. Hiç kimsenin, şehitlerimizin manevi hatıralarına zarar vermeye ve onların aziz ruhlarını incitmeye hakkı yoktur. Gazilerimizi yeniden yaralamaya, onurlarıyla oynamaya da hakları yoktur. Buna asla izin vermeyeceğiz. Kim hangi planı yaparsa yapsın, Abdullah Öcalan denilen o cani başı tıkıldığı delikten çıkamayacak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilemeyecektir. Cesetlerimiz çiğnenmeden buna izin vermeyeceğiz."

"Milliyetçilik bu milletin ortak değeri"

Dervişoğlu, milliyetçilik konusunda da önemli mesajlar verdi:

"Lütfen dikkat edin, şifreli sözlerle konuşmuyorum. Hiç kimseyle de milliyetçilik yarışına girmiyorum. Milliyetçilik bu milletin ortak değeri, Türkiye Cumhuriyeti'nin de kuruluş felsefesidir. Hiç kimsenin bu mukaddes duyguyu tekeline alması doğru değildir. Geçmişte yaşanmış güzel günlerin anısına saygıda kusur etmemek için elimden geleni yapıyorum. Ancak bayrağımıza, milletimize, istiklalimize olan saygım her şeyin üzerindedir."

"Tehditlere boyun eğmeyeceğiz"

Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"Bebek katiline hürriyet, Müsavat Dervişoğlu'na tehdit size yakışmaz! Biz saray muhafızı değil, Türk milliyetçileriyiz! Mazimiz ve mücadele geçmişimiz bugünümüze kefildir. Kuru tehditlere pabuç bırakmayacağım herkes tarafından iyi bilinmelidir. Buraya zembille inmedim. Ben her görüşten üç kuşağı temsil ediyorum. Birincisi benim içinde yetiştiğim nesildir. İkincisi benim yetişmeme katkı sağlayan benden önceki nesildir. Üçüncüsü benim kuşağımın yetişmelerine katkı sağladığı nesildir. Bunların hiçbirinin başını yere eğdirmeyeceğim."

Türkiye'nin geleceği için İYİ Parti'de birlik çağrısı

Dervişoğlu, milletin değerlerini pazarlık konusu yaptırmayacağını belirterek, şu çağrıda bulundu:

"Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in değerlerinde ve kuruluş felsefesinde buluşan herkesi, istiklal ve istikbalimizi koruyup kollamak üzere adalette, hürriyette ve eşitlikte bir ve birlikte olmaya, yani İYİ Parti'de buluşmaya davet ediyorum. Bu benim tarihe ve milletime karşı vazgeçilmez sorumluluğumdur. Nefsim ayaklarımın altında, idealleriniz başımın üstünde, meşaleniz elimdedir. Yedi yıl önce başlattığımız bu büyük hareketi, hiç kimsenin şahsi hırs ve hedefinin kurbanı ettirmeyeceğim. Ben başkalarına devlet değil, Türk milletine kendi iktidarını vaat ediyorum. Ben başkaları gibi iktidar karşıtlığından korkan muhalefeti de temsil etmiyorum."