Partisinin genel merkezinde katıldığı İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Instagram yasağıyla ilgili konuşurken, "Kendi platformumuzu kurmalıyız" çıkışında bulundu.

Erbakan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ölümü hakkında, "İslam alemi büyük bir dava adamını, cesur bir mücahidi kaybetti. İsmail Heniyye'yi kaybettik ama onun davası baki kalacaktır, onun davası devam edecektir. Onun taşıdığı sancağı devralan mücahitler, bundan sonra eskisinden daha güçlü, daha etkili bir şekilde bu mücadeleyi devam ettirecekler. Siyonizme karşı mücadeleye devam edecekler. Kudüs ve Mescid-i Aksa, bir gün mutlaka özgürlüğüne kavuşacak. Zalimler ve siyonizm mutlaka mağlup olacak" dedi.

"Küresik Üssü Kapatılmalı"

Malatya Kürecik'teki radar üssünün kapatılması gerektiğini belirten Erbakan, "Bebek katili, çocuk katili hainlerin, siyonistlerin, teröristlerin korunmasına kendi şehit kanıyla alınan toprağımızdaki radar üssüyle destek oluyoruz. Bu ayıba son verilmesi gerekir" ifadelerini kullandı

"Kendi Sosyal Medya Platformlarımızı Kurmalıyız"

İsrail ile ticaretin devam etmesi hususunda da konuşan Erbakan, "Türkiye üzerinden başka ülkelerden gelip İsrail'e gidebilecek malların da engellenmesi lazım. Bu yönde iddialar var. Böyleyse bunların önlenmesi lazım" dedi.

Instagram'ın Türkiye'de erişime engellenmesi için de 'siyonizm' vurgusu yapan Erbakan şunları söyledi:

"Sosyal medya platformları maalesef siyonizmin kontrolünde. Aslında kendi sosyal medya platformlarımızı kurmamız, oluşturmamız lazım. Bu olmadan, onlara mahkumken, bağımlıyken kapatıyorsunuz, nereye kadar kapatacaksınız?

Bir yerden sonra açıyorsunuz ve onlar da bu yaptıklarını yapmaya devam ediyorlar. İkiyüzlü, çifte standartçı yüzlerini açık bir şekilde ortaya koyan bir olaydır. Instagram'ın yapmış olduğu uygulamayı asla onaylamıyoruz."