İsrail’in Gazze saldırıları sürüyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki  çatışmalarda İsrail ordusundan 5'i subay, 8 askerin öldüğü belirtildi. 

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin son ölenlerle 113'e çıktığı, 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden asker sayısının ise 442 olduğu bildirilirken yine bu saldırılarda  öldürülen gazeteci sayısı da 84’e yükseldi. 

Gazze'deki hükümet ise yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bin çocuk ile 6 bin 200 kadını öldürdüğünü duyurdu.

Öte yandan İsrail güçlerinin, Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarını şehrin büyük bir kısmını kapsayacak şekilde genişlettiği bildirildi.

***  

Özgür Özel Saadet Partili Bitmez'in ailesini hastanede ziyaret etti

Özgür Özel dün Meclis’te rahatsızlık geçiren Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’i ziyaret etti. Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özel, Sayın Hasan Bitmez'in ailesini ziyaret edip bilgi aldık. Meclis'e geldiğinden beri iki grup arasında köprü olmuş, çalışkan ve gayretli bir siyasetçi. Siyasetin bir kısmı müzakere bir kısmı da münakaşa... Ancak sağlıktan değerli bir şey yok. Meclis'teki herkes büyüğümüzden iyi bir haber bekliyor. Bunlardan ders alınmalı. Durumunu yakından takip edeceğiz"ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den rahatsızlanan vekil Hasan Bitmez'e ziyaret Özgür Özel'den rahatsızlanan vekil Hasan Bitmez'e ziyaret

***  

AKP’li belediye başkan aday adayı rüşvet ve irtikaptan ağır cezada yargılanacak

 Eski AKP'li Çorum Belediye Başkanı ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi tekrar AKP’den aday adayı olan Muzaffer Külcü hakkındaki beraat kararı yargıtaydan bir kere daha geri döndü. Karar uyarınca Muzaffer Külcü yeniden rüşvet ve irtikaptan ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

***

Can Atalay dosyası Genel Kurul'a gönderildi

Tutuklu TİP Hatay milletvekili Can Atalay hakkında verilen ihlal kararının uygulanmaması gerekçesiyle yapılan ikinci başvuruyu görüşen AYM, birinci bölümde görüşülen ihlal başvurusunu Genel Kurul'a sevk etti. AYM, daha sonra belirlenecek bir günde başvuruyu görüşerek karara bağlayacak.

AYM'den Can Atalay kararı: "Dosya, Genel Kurul'a sevk edildi" AYM'den Can Atalay kararı: "Dosya, Genel Kurul'a sevk edildi"

***

CHP'den DEM Parti'ye ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ı, partinin genel merkezinde ziyaret etti.  Özgür Özel'e  partinin genel başkan yardımcıları Gül Çiftti, Gökhan Zeybek ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik ederken, CHP liderini, DEM Parti eş genel başkan yardımcıları Mehmet Rüştü Tiryaki ve Özlem Gündüz karşıladı.

Sonrasında yapılan basın toplantısında, CHP lideri Özel, "Ben bugün bir 'hayırlı olsun' ziyareti gerçekleştirdim. Türkiye ve dünyayı değerlendirdik. Yapıcı ve verimli oldu. Diyaloğumuz ve görüşmelerimiz sürecek. Bunun Türkiye demokrasisine katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları ise "İki parti de peş peşe kongre yaptı. Bir nezaket ziyaretiydi. Başarılar diliyoruz. Siyasal süreci, iktisadi krizi değerlendirdik. Diyalog yolunun açık olması bizim özlediğimiz bir şeydir. Ne yazık ki böyle bir zengin deneyime sahip değiliz. Diyalog ve çözüm kanallarının açık olacağını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den DEM Parti'ye ziyaret: "Diyalog ve müzakere vurgusu..." Özgür Özel'den DEM Parti'ye ziyaret: "Diyalog ve müzakere vurgusu..."

***  

Ümit Özdağ'dan "oy oranı" çıkışı

Ümit Özdağ’dan partisiin oy oranı hakkında açıklama geldi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özdağ, ‘Saray’a bir anket verildiğini ve bu ankette partisinin yüzde 7’yi geçtiğini iddia etti.

***

Cumhur İttifakı'nın gündemi yoğunlaştı: 15 Aralık sonrası bekleniyor

AKP ve MHP arasında yerel seçim işbirliğinin son toplantısı yapılacak. AKP ve MHP'nin yerel seçim çalışmaları sürüyor. Son gelen bilgilere göre, partilerin çalışmalarını 15 Aralık'tan sonra kamuoyuyla paylaşması planlanıyor.

AKP ve MHP arasında yerel seçim işbirliğinin son toplantısı yapılacak AKP ve MHP arasında yerel seçim işbirliğinin son toplantısı yapılacak

***

Meclis'te bütçe görüşmeleri sürüyor

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri bugün de devam etti.

Genel Kurul'da bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşüldü. Görüşmelerde söz alan CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, AKP’ye “Akkuyu” tepkisi gösterdi.

Yavuzyılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde; Akkuyu Nükleer Güç Santrali için Rusya'ya 15 yıl boyunca dolar üzerinden alım garantisi verildiğini belirterek "Santralin sahibi yüzde 100 Rusya, yapım maliyeti 22 milyar dolar. 15 yılda Rusya'ya ödenecek toplam alım garantisi tutarı 38 milyar dolar ve 60 yılda Rusya'ya ödenecek olan toplam tutar güncel spot piyasa fiyatıyla en az 284 milyar dolar, güncel kurla 5 trilyon 680 milyar lira. Rusya bir koyup 13 kazanacak, Türkiye kendi sınırları içerisinde yabancı bir santralden yıllarca ithalat yapmak zorunda kalacak. Bu sözleşmeyle Rusya Türkiye'de bir nevi ilk Rus askeri üssünü de kurmuş olacak. 11 kilometrelik vatan toprağı 100 yıl boyunca göz göre göre yabancı bir ülkeye veriliyor" dedi.

Görüşmede söz alan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise T "AKP iktidarı ülkenin enerjisini bitirdi. Ülkenin enerji kaynağı olarak ifade edebileceğimiz en temel kaynağımız gençler. Gençlerimiz gelecekle ilgili umutsuz, mutsuz, işsiz, mesleği olup da iş arayanların en büyük kaygısı iktidara bağlı siyasetçilerin torpiliyle iş bulan kişiler nedeniyle iş bulamamaları. Neredeyse gençlerin yüzde 75'i yurt dışlarında umut arar oldu” diye konuştu.

***

Hürriyet yazarı Selvi'den "Seçil Erzan" iddiası

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yazdığı yazıda, yüksek kâr vaat ederek kurduğu gizli fon ile ünlü futbolcular dahil onlarca kişiyi dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan Seçil Erzan'ın Denizbank Genel Merkezi'nde zorla alıkonulduğunu ve tehdit edildiğini öne sürdü.

"Seçil Erzan olayında kamera kayıtları tahrif edilmiş" "Seçil Erzan olayında kamera kayıtları tahrif edilmiş"

***  

Halil Umut Meler taburcu edildi

Hakem Halil Umut Meler tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan FIFA Kokartlı hakem Halil Umut Meler taburcu edildi.

Hakem Halil Umut Meler taburcu edildi Hakem Halil Umut Meler taburcu edildi

***  

Yer Bilimci Prof. Dr. Görür bu kez de İstanbul Avrupa Yakası'nı uyardı

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul depremi hakkında konuştu. Y er  bilimci Görür, olası bir depremde en fazla Avrupa yakasında sorun olacağını belirterek, "Marmara Denizi’nden kıyıdan başlayarak ilk 10 kilometrelik bir şerit düşün. Orada çok daha fazla sıkıntı olacak. Çünkü depremin şiddeti genellikle Haliç’ten Silivri’ye kadar 9 şiddetini bulacak" dedi.

***  

Dink'in katili Samast kendisi unutturmak istiyor: "İsim değiştirecek"

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın istediği isim ortaya çıktı. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i katleden Ogün Samast’ın adını değiştirmek için mahkemeye verdiği dilekçedeki detaylar ortaya çıktı. Samast'ın adını  “Ali Eren Karadeniz” olarak değiştirmek istediği öğrenildi.

Unutulmak istiyormuş: "Hrant Dink'in katili Samast'ın istediği isim ortaya çıktı" Unutulmak istiyormuş: "Hrant Dink'in katili Samast'ın istediği isim ortaya çıktı"

***

İBB Başkanı İmamoğlu açıklamalarda bulundu

'Visit İstanbul web portal' ve 'İstanbul Creators Club Platformu'nun tanıtım toplantısında konuşan Başkan İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, isim vermeden Kanal İstanbul projesine atıf yaparak, "Kişisel beton hayalleriyle, kanal hayalleriyle İstanbul'u mahvetmeye hiç kimse izin vermedi, vermeyecek" ifadelerini kullandı.

***  

 Engin ve Dilan Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, günlerdir cezaevinde bulunan Dilan Polat'ın ruh halinin iyi olmadığını söyledi 

Çiftin MASAK raporuna göre gelirlerinin yüzde 90'ını internet üzerindeki satışlardan elde ettiğini söyleyen Avukat Kaya, "Kara para ve bahis suçuna dahil delil elde edilmedi. Vergiyi az ödemek için faturaları yüksek, satışları az gösteriyorlardı. Vergi suçu ağırlıklı olduğu için örgüt suçlaması da olmuyor" dedi.  Dilan Polat'ın ruh halinden bahseden Kaya, "Ben gittiğimde hep ağlıyor. Sohbet ediyoruz ama oğlunu sayıklayıp ağlıyor. Oğlunun ona söylediği cümleleri tekrarlıyor hep. Ben ruh halini çok sağlıklı bulmuyorum. Engin ile telefonla görüşüyor ara sıra" ifadelerini kullandı

***  

Adalet Bakanı Tunç, 6222 sayılı kanunu değerlendirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun hakkında açıklama yaptı. Tunç, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da yasaklanan fiilleri işleyenlere yönelik ceza hükümlerinin, "caydırıcılık" açısından yeniden değerlendirileceğini bildirdi.

***

TFF Başkanı, Faruk Koca’ya sahip çıktı; liglerin başlayacağı tarihi açıkladı

Hakem Halil Umut Meler'in uğradığı saldırı ve liglerin süresiz olarak ertelenmesi kararı hakkında basın toplantısı düzenleyen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, liglerin 19 Aralık Salı günü tekrar başlayacağını açıkladı. Büyükekşi, Meler'e yumruk atan Faruk Koca için de "Böyle bir kişi değildir" dedi.

***

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun, ölümüne yol açtığı motokuryenin eşi nöbetçi savcıdan şikayetçi oldu

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer, soruşturma kapsamında müşteki sıfatıyla ifade verdi. Göçer, kaza tespit tutanağında eşini "kusurlu" gösteren polis memurları ile kazanın ardından olayla ilgilenen nöbetçi cumhuriyet savcısından şikayetçi olduğunu belirtti.

***

Filistin Ulusal Konseyi Üyesi Salameh açıklamalarda bulundu

7 Ekim'den bu yana Gazze'yi vurmayı sürdüren İsrail'in, Filistinlilere sadece 3 seçenek sunduğunu söyleyen Filistin Ulusal Konseyi üyesi Dalal Salameh, "Ya köle olarak yaşayacak ya göçe zorlanacak ya da direniş gösterecekler ve direnişçi olarak öldürülmeleri meşru kılınacak" dedi.

***

Collina'dan hakem Halil Umut Meler'e destek mesajı

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, Trendyol Süper Lig'de MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'e destek verdi. Collina, Halil Umut Meler hakkında  "Çok iyi bir hakem ve çok iyi bir insan. Ankara'da yaşadıklarını hak etmedi." ifadelerini kullandı.