Bütçe görüşmelerinde AKP'lilerin yaptığı mangal zifayetine tepkiler gündem de yerini koruyor. Asgari ücretlinin açlık sınırı altında yaşadığı ekonomide, geçen sene AKP'li İbrahim Yurdunuseven'in TBMM'de vekillere dağıttığı yemeklerin AKP'l Afyonkarahisar Belediyesi tarafından karşılandığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; durumu  İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun ortaya çıkardı. Olgun konuyla ilgili şunları söyledi:

TBMM'de bütçe görüşmelerinin yapıldığı dönemlerde, Meclis Başkanı'nın oluru ile bazı vekillerimiz illerinin lezzetlerini Meclis'te ikram ederler. Bu ikramlar, yemekler ilin tüm vekillerinin katkısı ile yapılması gerekirken Meclis Başkanlığı'nın AK Parti grubu namına sadece AK Parti milletvekillerinin ikramı diyerek ve sadece bunlara müsaade ederek yapmasına itiraz koyarak, ilim olan Afyonkarahisar adına ikram vermek istediğimi beyan ettim. Yok bu mümkün olmuyorsa diğer AK Partili vekillerin ikramına katkı koyarak katılmak istediğimi söyledim. Lakin kabul edilmedi.

"DOĞRUDAN MİLLETİN CEBİNDEN ALINMIŞ"

- Olayı araştırdığımda çok vahim bir durum ile karşılaştım. Ne TBMM makamına ne de AK Parti grubuna yakışmayan bir durumun arkasından Afyonkarahisar Belediyesi çıktı. Meğer milletvekillerine ikram edilen bu masraflı yük, milletvekilleri tarafından değil, Afyonkarahisar Belediyesi’ne yıkılsın. Yani millet adına görev yapan milletvekillerimize yapılan bu ikram, doğrudan milletimizin cebinden alınıp yapılmış. Ben isterim ki; millete doğrudan doğruya yapılması gereken hizmetler vekillere yapılmasın. Ben bir Afyonkarahisar Vekili olarak ikramlara karşı değilim ancak Afyonkarahisar halkının hakkının milletvekillerine yedirilmesine karşıyım ve kabul etmiyorum. Önümüz ocak ayı, maaşlarından bu ücretleri Afyon Belediyesi'nin hesabına yatırsınlar, yetmezse ben de varım yatırmaya fakat fakirin fukaranın, garibin gurebanın hakkını burada yedirmeyelim efendim.