20 Haziran akşamı, Mandarin Oriental Hotel'in sahibi Vedat Aşçı ve korumaları tarafından darp edilen 72 yaşındaki Kaya Sabancı, hastaneye kaldırıldı ve tedavi sonrası taburcu edildi. Sabancı, yaşadığı olay sonrası güvenlik endişesi nedeniyle tatil köyündeki evine gidemediğini belirtti.

Sabancı, darp nedeniyle sol gözünde taban kırığı oluştuğunu ve bu kırığın görme bozukluğuna yol açabileceğini söyledi. Hastane raporuna göre, bu kırık 3. derece orta düzeyde hayati fonksiyon etkisi yaratıyor ve acil ameliyat gerekiyor.

Sabancı, yaptığı şikayet üzerine Vedat Aşçı'nın Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildiğini ve adli kontrol tedbiri uygulandığını belirtti. Ayrıca, Aşçı'nın olayla ilgili pişmanlık göstermediğini ve şiddeti meşrulaştırmaya çalıştığını vurguladı. Bu tutumun mahkemede avukatları tarafından dile getirileceğini ifade etti.

 Kaya Sabancı açıklamasında şunları kaydetti:

20/06/2024 tarihinde saat 21:00 sularında Mandarin Oriental Hotel içerisinde faaliyet göstermekte olan Hakkasan Restaurant’ın davetine icap ettiğim esnada Mandarin Oriental Hotel’in sahibi Vedat Aşçı tarafından sol gözüme yumruk atılarak yapılan saldırı neticesinde sol gözüm, göz çevresi ve kafamın sol üst tarafında yaralar, açılmalar ve kanama tespit edilmiş, yapılan ileri tetkikler neticesinde sol gözümde taban kırığı tespit edilmiştir.

Hastane tarafından düzenlenen 21/06/2024 tarihli raporda söz konusu kırık nedeniyle 3. derecede orta düzeyde hayati fonksiyon etkisi tespitinde bulunulmuş, hekimler tarafından en geç 1 hafta içerisinde operasyon yapılması tavsiye edilmiştir. Aksi takdirde sol gözde görme bozuklukları olabileceği belirtilmiştir.”

"Bu aşamada yapmış olduğum şikayet neticesinde Vedat Aşçı Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na mevcutlu olarak hazır edilmiş, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol tedbiri talepli olarak Bodrum Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmiştir.

Bu kapsamda Bodrum 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2024/200 sorgu numaralı kararı kuvvetli suç şüphesinin bulunması gerekçesi ile Vedat Aşçı hakkında adli kontrol tedbirinin uygulanılmasına karar verilmiştir.

Bu süreçte de can ve mal güvenliğimden endişe duyduğum için Mandarin Oriental sitesinde bulunan evime de gidememekteyim.

Ancak son dönemde Vedat Aşçı’nın yapmış olduğu açıklamalarda, yaralama olayı ile ilgili herhangi bir pişmanlık içerisinde olmadığını, bu ve site içerisinde tarafıma karşı işlenen tüm suçları-şiddeti meşrulaştırmaya çalışmasını, kamuoyunu gerçek dışı bilgilerle yanıltmaya çalışmasını esefle kınıyorum.

Bu tutumun yargılamada avukatlarım tarafından mahkeme önünde ifade edileceğini de belirtmek isterim"