Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50'nci yıldönümü için Kuzey Kıbrıs'taki etkinliklere katılan CHP lideri Özgür Özel ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları gündem olmuştu.

Törende ayrıca; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun da yer aldı. Protokol gereği, Erdoğan, Meclis Başkanı Kurtulmuş ve CHP lideri Özel yan yana oturdu.

Kürsü konuşması sonrası Özel ve Erdoğan sohbet etmiş, ikilinin objektiflere yansıyan ve sosyal medyada da gündem olan sohbetinin içeriği merak konusu olmuştu.

Görüşme Planı Yok

Tören sonrası AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşması sorulan Özel, görüşmenin içeriği için şunları söyledi:

"Nezaket cümleleri kuruldu, hal hatır sorduk. Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. 3 gündür Kıbrıstayız. Temaslarımız hakkında bilgi verdim. Burada ihtiyaç duyulan birlik beraberlik ruhuna uygun bir temas oldu."

Özel, bu konuşma sırasında yakın dönemde Erdoğan ile yeni bir görüşme planlarının olmadığını belirtti.

Metin Feyzioğlu'na Tepki

Kıbrıs'ta kendisini karşılamayan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na dair ise Özel'den şu açıklama geldi:

"Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs'taki Türkiye'nin büyükelçisinindir. Bu tabii meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz."