Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Kuzey Kıbrıs'taki etkinliklerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yer aldı. Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kameralara yansıyan görüntüsü için Kıbrıs hakkında olduğu açıklamasını yaptı.

Kendisini karşılamayan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na ise tepki gösteren Özel, "Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz" diye konuştu.

"Bir Bütün Olarak Sahipleniyoruz"

Özel, Kuzey Kıbrıs'ta gerçekleştirilen son Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden bahsedip, "Türkiye'den bazı siyasi partilerin doğrudan müdahil oldukları ve maalesef kamu görevlilerin bu işe alet edildiklerini takip etmiş, tepki göstermiştik. Biz Kıbrıs halkının iradesinin arkasındayız ama bir kırmızı çizgimiz var bizim o da demokrasi" dedi.

"Kıbrıs'ta iktidarı ile muhalefeti ile hep birlikteydik. Kuzey Kıbrıs'ı bir bütün olarak sahipleniyoruz" diyen Özel, "Kıbrıs'a 'yavru vatan' söylemi ile değil dost ve kardeş ülke olarak bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile Teması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile objektiflere yansıyan görüntüsü için Özel, "Nezaket cümleleri kuruldu, hal hatır sorduk. Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. 3 gündür Kıbrıs'tayız. Temaslarımız hakkında bilgi verdim. Burada ihtiyaç duyulan birlik beraberlik ruhuna uygun bir temas oldu" dedi.

Feyzioğlu Tepkisi

Kıbrıs'ta kendisini karşılamayan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na için ise Özel'den şu açıklama geldi:

"Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs'taki Türkiye'nin büyükelçisinindir. Bu tabii meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz."