2 ay önce Siyaset

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Kadın Cinayetlerinde Öldürülen Çocuklar" raporunu açıkladı. Rapora göre, bu yılın ilk 6 ayında 24 çocuk öldürülürken, faillerin yüzde 72'sini ise 'baba'ların oluşturduğunun altını çizdi.

2 ay önce GÜNDEM

Kocaeli'nin Kandıra, Sakarya'nın Karasu, Kocaali, Kaynarca ile Düzce'nin Akçakoca ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı.

2 ay önce Siyaset

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Birileri istiyor ki kavga olsun. Elbette kavga ederiz. Ama Tayyip Beyle, Devlet Beyle onlar istiyor diye kavga etmeyiz. Kimlik kavgası yapmayız. Onlarla vereceğimiz kavga asgari ücretin kavgasıdır, çiftçilerin kavgasıdır" diye konuştu.

2 ay önce EĞİTİM

ÖSYM Başkanı Ali Ersoy tarafından Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e 2024 YKS raporu sunuldu. Raporda, soruların bakanlığın müfredatı doğrultusunda hazırlanan ders kitaplarındaki konu, kazanım, etkinlik ve örnekleri içerdiği ifade edildi.

2 ay önce GÜNDEM

İstanbul Avcılar'da kontrolden çıkan İETT otobüsü 3 araca çarptı. Kaza sonucu 1'i ağır, 3 kişi yaralandı.

2 ay önce GÜNDEM

Antalya'da Muratpaşa'daki Lara Halk Plajları bölgesinde bulunan karavanlar, yurttaş şikayeti üzerine kaldırıldı. Yapılan açıklamada, 48 karavancının aracının kaldırıldığı belirtildi.

2 ay önce GÜNDEM

Adana'da 11 yaşındaki Suriyeli çocuk, tekstil atölyesindeki asansörde hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede işçiler ve annenin ifadelerinin ardından patron Özcan Dağ'a takipsizlik verildi.

2 ay önce TEKİRDAĞ

Yerel ürünlerin tanıtımı kapsamında düzenlenen Ferhadanlı Karpuz Şenliğinde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, tasarruf tedbirleri ve belediyenin büyük bir borç ile devralınmasından doğan bütçe sorununa rağmen vatandaşları, mutlu etmek adına yöresel şenlikleri yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

2 ay önce Siyaset

CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Tuncay Keser, Ebubekir Şahin'in müzik yayıncılarının kliplerine ilişkin 'ahlak' ve 'edep' uyarısına tepki gösterdi. Keser, "Burada ölçü doğru konmalıdır. Ülkemizde bu ölçünün ve ceza uygulamasının adil ve orantılı olduğunu söylemek mümkün değil. Kişiye ve kuruma göre yaptırım uygulanıyor" dedi.

2 ay önce DÜNYA

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılar sürüyor. Refah ve Han Yunus kentlerinde sivillerin yaşadığı evlere düzenlenen saldırılarda geçtiğimiz akşam 9 Filistinli da hayatını kaybetti.