2 ay önce DÜNYA

Bangladeş'te ordunun başbakanlıktan istifasını açıkladığı Şeyh Hasina Vecid'in partisi Avami Birliği üyeleri ve ailelerinden ilk belirlemelere göre 21 kişinin protestocuların saldırılarında hayatını kaybettiği belirtildi.

2 ay önce EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili süresinin 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren 20 gün kadar kısaltılacağına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

2 ay önce GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü yağdıran Numan Kıral, Türkiye’de yedek subaylıktan tuğgeneralliğe yükselen ilk paşa olarak tarihe geçti.

2 ay önce DÜNYA

Filipinler'in başkenti Manila'daki Özel Ekonomik Bölgesi'nde (EEZ) ABD, Avustralya ve Kanada'nın katılımıyla "Çok Taraflı Denizcilik İşbirliği Faaliyeti (MMCA)" adlı ortak deniz tatbikatı düzenliyor.

2 ay önce DÜNYA

Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere hava kuvvetlerinin Taiz kentine iki hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

2 ay önce DÜNYA

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine baskını sırasında yaraladığı bir Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle son 24 saatte öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 14'e çıktı.

2 ay önce SİYASET

Korkusuz yazarı Can Ataklı'ya göre Erdoğan, yerel seçim yenilgisi sonrası Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için bir aracı gönderdi.

2 ay önce İNSAN HAKLARI

İran’ın başkenti Tahran'da başörtüsünü İslami kurallara uygun şekilde takmadığı iddiasıyla ahlak polisi tarafından gözaltına alınırken darp edilerek hayatını kaybeden Jina Emini için düzenlenen gösterilere katılan Kürt siyasi tutuklu Rıza (Gulamreza) Rasai, Kırmanşan'ın Dizel Abad Cezaevi'nde gizlice idam edildi.

2 ay önce YEREL

Aydın'ın Köşk ilçesinde, devrilen traktördeki çift hayatını kaybetti, iki çocukları yaralandı.

2 ay önce BİYOGRAFİLER

İran’ın başkenti Tahran’da öldürülen İsmail Haniye’nin ardından gözler, Hamas’ın siyasî liderliğine kimin getirileceğindeydi. Hamas, Yahya Sinvar’ı örgütün yeni lideri olarak atadı. “Gölgelerin lideri” olarak adlandırılan Sinvar, Hamas’ın ve Filistin meselesinin geleceğini etkileyebilecek bir figür. Peki Haniye yerine atanan Yahya Sinvar kimdir?