2 ay önce TOPLUMSAL CİNSİYET

Karşıyaka'da bir balıkçı teknesinin içinde Hilmiye Tuğba Esgin isimli kadının cenazesi bulunurken, olayla ilgili tekne sahibi Şenol A. gözaltına alındı.

2 ay önce DÜNYA

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde bir ilkokula saldırıp, öğrenci ve öğretmenleri tehdit eden papazın kilisesi, öğrenciler tarafından ateşe verildi.

2 ay önce DÜNYA

Yapılan bir araştırma, boyutları küçük olması nedeniyle dünya genelinde "Hobbit" olarak tanımlanan arkaik insan türü "Homo floresiensis"in, tahmin edilenden daha da kısa olabileceğini ortaya koydu.

2 ay önce GÜNDEM

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya hakkında suç duyurusunda bulan BES, “TÜİK'in oluşturduğu verilerde 2024 Ağustos'ta ortalama aylık kiranın 6 bin lira olduğu belirtiliyor” dedi.

2 ay önce GÜNDEM

MSB, Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde yürütülen Pençe Kilit operasyon bölgesinde açılan taciz ateşi sonucu 1 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu. ,

2 ay önce DÜNYA

Güney Kore'de, köpek etinin ticareti ile tüketimini yasaklayan ve 9 Ocak'ta Ulusal Meclisten geçen yasanın yürürlüğe girdiği duyuruldu.

2 ay önce DÜNYA

İran'da kadın polislerin zorunlu başörtüsü kuralına uymadığı gerekçesiyle iki genç kıza fiziki şiddette bulunduğuna dair görüntüler tepki toplarken savcılık, söz konusu kadın polis memurlar hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

2 ay önce GÜNDEM

Son dönemde gündemden düşmeyen hastaneler ve sağlık sorunlarına ilişkin bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz: “Dev kamu kaynakları kullanılarak şov amaçlı ve siyasi yatırım olarak alkışlarla açılış yapılan ve hizmete alınan bu hastaneler, hasta ve çalışan güvenliğini tehdit eder duruma gelmiştir. Bilim ve akıldan uzak uygulamalar vatandaşımızın canına mal olmaktadır” dedi.

2 ay önce DÜNYA

Ukrayna ordusunun Rus toprağı Kursk'a yönelik başlattığı saldırılar sonrası iki ordu arasında şiddetli çatışma yaşanıyor.

2 ay önce İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 549 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek ve kentin sağlık altyapısını güçlendirecek Eşrefpaşa Hastanesi ek hizmet binasının temeli atıldı.