2 ay önce DÜNYA

Çin, Rusya ile Ukrayna ordusu arasında Kursk bölgesinde süren çatışmalarda taraflara "gerilimi düşürme" çağrısında bulundu.

2 ay önce EMEK DÜNYASI

TÜİK'e göre; Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda bir önceki aya göre 0,7 puan artarak yüzde 9,2 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 305 bin kişi olarak belirlendi.

2 ay önce DÜNYA

Çin'in Jiangsu eyaletinde yıldırım düşmesi sonucu bir yapının çöktüğü ve çökme nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

2 ay önce GÜNDEM

Yankı Bağcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, ulusal güvenliğimizin yanı sıra, doğal afetlerin karşısında da önemli bir rol oynadığını belirterek, “Ancak Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre; ilgili ilgisiz birçok kurum planın ana çözüm ortağı iken, Türkiye'nin en donanımlı kurumu olan TSK, ne hikmetse 'esas çözüm ortağı' olarak tanımlanmıyor." dedi.

2 ay önce DÜNYA

Ukrayna ordusu ile çatışmaların yaşandığı Rusya'nın Kursk bölgesinin ardından, Belgorod'un Krasnoyarujskiy bölgesindeki kişilerin de tahliye edilmesine başlandığı bildirildi.

2 ay önce DÜNYA

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'e yönelik yaptırım uygulamanın AB'nin gündeminde olması gerektiğini ifade etti.

2 ay önce YEREL

Kırklareli merkezli 4 ilde, iki organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kuyu-15" operasyonlarında gözaltına alınan 62 şüpheliden 20'si tutuklandı.

2 ay önce YEREL

Avrupa standartlarında arıtma sayısı, kapasitesi ve arıtma kalitesiyle Türkiye liderliğini elinde bulunduran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı’daki Ayrancılar-Yazıbaşı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite artırımı çalışmalarına devam ediyor. 400 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek proje tamamlandığında hem bölgedeki sanayi kuruluşlarının atık suları arıtılacak hem de tesisin kapasitesi 3 kat artırılarak günde 25 bin metreküp arıtma kapasitesine ulaşacak.

2 ay önce BALIKESİR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğinde düzenlenen “Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası”, mükemmel organizasyonu ve dünya çapında büyük ilgi uyandıran izlenme rakamlarıyla dikkat çekti. Organizasyon, 38 bin 400 izlenme sayısına ulaşarak Portekiz’in Quarteira kentinde düzenlenen Avrupa Triatlon Şampiyonası’nın 33 bin izlenme rekorunu geride bıraktı.

2 ay önce YEREL

İzmir Büyükşehir Belediyesi, düzensiz yağışların etkisiyle artan sivrisinek popülasyonu ile mücadelesini karadan ve havadan sürdürüyor. İnsan ve makine gücünün ulaşamadığı Gediz Deltası ve Küçük Menderes Havzası’nın bir bölümünde etkili ve hızlı sonuç almak için dron ile ilaçlama yapılıyor.