Bugün 26 Ocak Salı. Bugün siyasetin gündeminde grup toplantıları ve AKP MYK toplantısı vardı. Ekonomi ve yargıda yapılacak reformlarla ilgili paketin detayları kulislerde konuşulmaya başlanırken, muhalefet iktidarın ekonomi politikalarına sert eleştiriler getirdi. Kaçırılan Gökhan Güneş evine döndü; kadına yönelik şiddet vakaları ve zamlar hız kesmedi.

İşte öne çıkan başlıklarıyla 26 Ocak gündemi...

izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=b46BeZvhwjM Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıda ekonomide ve yargıda yapılması planlanan reformların detayları konuşuldu. Reform Paketi ile ilgili kapsamlı açıklamayı şubat ayında Erdoğan’ın yapması bekleniyor. Kulislerde Reform Paketi ilgili konuşulanları ve öne çıkan değişiklikleri sizin için derledikdedi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da kaybettiğini gören AKP’nin “küçük ortağıyla birlikte arayış içinde olduğunu” söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazeteci ve siyasetçilere yönelik saldırılarla ilgili konuştu ve saldırıya uğrayanları “kendilerine saldırı organize etmek” ile suçladı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da haftalık basın toplantısında “Yandaş medyasıyla, hükümetiyle, sözde muhalefet partileriyle emekçilerin çevresinde ağır bir abluka yaratılmak isteniyor” diye konuştu. Siyasi gündemde ittifaklar ve seçim sistemi ile ilgili tartışmalar devam ederken, HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, kulislerde konuşulanları aktardığı yazısında “yüzde 10’luk seçim barajının aşağı çekileceğini, belki de tamamen kaldırılacağını” öne sürdü. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ise anketlere bakıldığında Erdoğan’ın en yakın rakibinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu yazdı. Dokuz8Gündem Siyaset programında bu akşam Dokuz8Haber Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici ve Artı Gerçek Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş siyasi gündemi yorumluyor. Başta iktidarın hazırladığı Reform Paketi olmak üzere önemli siyasi gelişmeler Dokuz8Gündem Siyaset’te...

KAÇIRILAN GÖKHAN GÜNEŞ EVİNE DÖNDÜ

Günün iyi haberi 6 gün önce kaçırılan sosyalist işçi Gökhan Güneş’ten geldi. Sokak ortasında kaçırılan Güneş, sabah erken saatlerde gözleri bağlı olarak serbest bırakıldı. Güneş, düzenlediği basın toplantısında işkence gördüğünü, ajanlık teklif edildiğini anlattı. Iğdır’da eve zorla giren Maruf K. adlı erkek boşanma aşamasında olduğu Dilan K.’yı öldürdü. İzmit’te ise kız arkadaşına şiddet uyguladığı videoyu sosyal medyada paylaşan bir erkek gözaltına alındı. İstanbul’da göçmen nüfusun yoğun olduğu iki ilçede yabancılara oturum izni verilmeyecek. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Esenyurt ve Fatih ilçelerinde yabancıların ikamet izni başvurularını sınırlandırdığını duyurdu.

100 YILIN EN KÖTÜ EKONOMİK KRİZİ

Dünya pandemi ve ekonomik kriz koşulları ile boğuşurken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres yakıcı bir gerçeğin altını çizdi: 100 yılın en kötü ekonomik krizi yaşanıyor. Türkiye’de ise zamların ardı arkası kesilmiyor. Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 1 Şubat’tan itibaren yüzde 26 zam yapılacak. Zam yapılan bedelli askerlik ücreti ise bu yılın ilk altı ayı için 40 bin lira sınırına dayandı. Marmara bölgesi yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisine giriyor. Bu geceden itibaren Trakya’dan başlayarak hava sıcaklıkları düşecek, kar ve karla karışık yağmur yağışları görülecek.