Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Meclis’te görüşmeleri devam eden “Öğretmenlik Meslek Kanunu” yasa tasarısına ilişkin Genel Merkez’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, tasarıya karşı mücadelelerinin kesintisiz bir şekilde süreceğini belirtti.

Irmak, “Bir milyonu aşkın öğretmeni ve öğretmen olarak atanmayı bekleyen yüzbinlerce meslektaşımızı yakından ilgilendiren Öğretmenlik Mesleği Kanunu’na karşı eleştiri ve itirazlarımıza gösterilen tahammülsüzlük, siyasal iktidarın ve MEB’in karanlık zihniyetini ortaya koymuştur” dedi. 

‘MESLEK KANUNU OLMAKTAN UZAK’

22 maddelik birinci bölümü Genel Kurul'da oylanarak kabul edilen ve bugün itibarıyla yarıda kesilen görüşmelerin Ekim ayına ertelendiğini aktaran Irmak, “Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ve emeğimizi değersizleştiren, ekonomik, sosyal ve mesleki hiçbir sorunumuza çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, kazanılmış haklarımızı zayıflatan, çalışanlar arasında ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren bir içeriğe sahip olan Öğretmenlik Mesleği Kanunu görüşmelerinin ertelenmesini değil, tamamen geri çekilmesini talep ediyoruz. Eğitim Sen olarak yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz; bu kanun taslağı gerek hazırlanış biçimi gerekse sınırlı içeriği açısından meslek kanunu olmaktan uzaktır.”