3 ay önce KÜLTÜR & SANAT

Televizyon dünyasının Oscar'ı olarak bilinen 76. Emmy Ödülleri için yarışacak adaylar belli oldu. "Shogun" Emmy'ye 25 dalda, "The Bear" ise 23 dalda aday gösterildi.

3 ay önce Siyaset

İYİ Parti Milletvekili Ayyüce Türkeş, Osman Kavala hakkındaki sözleri nedeniyle ağabeyi Tuğrul Türkeş'e tepki gösterip, "Başbuğ Türkeş ile Osman Kavala'yı aynı kefeye koymak kimsenin haddine değildir" dedi. Tuğrul Türkeş ise, "Mesele, Türkiye ve uluslararası arenada yaşananlar ve bunları nasıl çözüleceğini öngörerek hamle yapmaktır" karşılığını verdi.

3 ay önce Siyaset

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı aşure dağıtımında cemevlerinin yasal ibadethane olması ve Alevilerin eşit yurttaş kabul edilmesi için mücadelelerin süreceğini belirtti.

3 ay önce EKOLOJİ-ÇEVRE

İstanbul Pendik'te bulunan Aydos Ormanı'ndaki yangın kontrol altına alındı. Valilikten yapılan açıklamada, 4 hektarlık ormanlık alanın yangından etkilendiği belirtildi.

3 ay önce KÜLTÜR & SANAT

Burhaniye Belediyesi'nin 5. Kitap Fuarı, 24-28 Temmuz tarihleri arasında Ören'de kapılarını açıyor. Onur konuğu Ayşe Kulin'in de aralarında bulunduğu ünlü yazarlar, söyleşiler, imza günleri, tiyatro oyunları ve açık hava sinemalarıyla dolu dolu bir program sunacak.

3 ay önce EMEK DÜNYASI

Şırnak’ta Gabar Dağı petrol sahasında devrilen sondaj kulesi enkaza yol açtı. Enkazda 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

3 ay önce GÜNDEM

İzmir'de 2 kişinin ölümüne neden olan elektrik faciası sonrası İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı, olay yerindeki mazgallar yapılırken gözlemcilerin izinde olduğunu söyledi. Şüpheli A.K. ise kablolara zarar verenin kendileri olmadığını kaydetti.

3 ay önce YEREL

Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat depremlerinden sonra kenti bilimsel yöntemler ışığında inşa etmek için ‘Afete Dirençli Planlama Çalıştayı’ düzenledi.

3 ay önce GÜNDEM

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş'ın, "Sigaraya önümüzdeki ay tekrar 5-6 lira daha zam gelirse yok daha neler der misiniz" açıklaması nedeniyle yeni bir zammın geleceği iddia edildi.

3 ay önce GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm adına riskli yapılardaki dar gelirli emeklilerin evlerini yenileme maliyetinin yüzde 65’ini karşılayacağını açıkladı.